Til hovedinnhold

Enkel gulrotsuppe

30 min
12 varer
3.4k
Enkel gulrotsuppe

En mild gulrotsuppe er enkel og rask å lage, krydret med ingefær, spisskummen, koriander og garam masala. Fetaosten på toppen gir en god saltsmak og passer veldig godt til de små friske eksplosjonene fra granateplekjernene. Bruk søte, gode gulrøtter, eller erstatt halvparten av gulrøttene med søtpotet for en ekstra sødmefull smak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
  • 100 g fetaost, eller tykk yoghurt naturelle
  • 2 dl granateplekjerner
  • friske urter, som koriander, mynte, persille

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 l kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
  • 100 g fetaost, eller tykk yoghurt naturelle
  • 2 dl granateplekjerner
  • friske urter, som koriander, mynte, persille
Skjær gulrøttene i små biter, hakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk. Tilsett ingefær og krydder og la det frese videre i ett minutt.
Tilsett gulrøttene og fres alt videre i et lite minutt under omrøring. Hell i kraften, kok opp og la det hele småkoke i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er helt møre.
Kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser smak til med salt og pepper.
Server suppen toppet med smuldret fetaost, granateplekjerner og friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær gulrøttene i små biter, hakk løk og hvitløk. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og fres løk og hvitløk under omrøring til løken blir myk. Tilsett ingefær og krydder og la det frese videre i ett minutt.
Tilsett gulrøttene og fres alt videre i et lite minutt under omrøring. Hell i kraften, kok opp og la det hele småkoke i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene er helt møre.
Kjør suppen jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser smak til med salt og pepper.
Server suppen toppet med smuldret fetaost, granateplekjerner og friske urter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?