Til hovedinnhold

Ovnsbakte donuts

45 min
8 varer
659
Ovnsbakte donuts
Kristine Ilstad/Det søte liv

Ovnsbakte donuts er stekt i ovn i stedet i olje.

Donuts er Amerikas svar på norske smultringer, og de finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel. Siden denne varianten stekes i ovnen i stedet for i olje, blir kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte donuts må du ha en form som heter «donut pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr. Ovnsbakte donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften gir myke donuts med nydelig kanelsmak. Oppskriften gir ca. 14 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4.5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 40 g smør, smeltet

Pynt

  • 125 g smør, smeltet
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4.5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 40 g smør, smeltet

Pynt

  • 125 g smør, smeltet
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet.
Finn frem en »donut pan» og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donut-ene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet.
Finn frem en »donut pan» og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donut-ene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?