Til hovedinnhold

Ovnsbakte donuts

45 min
8 varer
632
Ovnsbakte donuts

Ovnsbakte donuts er stekt i ovn i stedet i olje.

Donuts er Amerikas svar på norske smultringer, og de finnes i massevis av forskjellige varianter både når det gjelder fyll, glasurer og strøssel. Siden denne varianten stekes i ovnen i stedet for i olje, blir kakene langt sunnere og mindre fettholdige. For å lage denne typen bakte donuts må du ha en form som heter «donut pan», som er beregnet på nettopp dette. Du får kjøpt en slik form i mange velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger bakeutstyr. Ovnsbakte donuts kan lages i alle slags smaker. Denne oppskriften gir myke donuts med nydelig kanelsmak. Oppskriften gir ca. 14 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4.5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 40 g smør, smeltet

Pynt

  • 125 g smør, smeltet
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

  • 4.5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 40 g smør, smeltet

Pynt

  • 125 g smør, smeltet
  • 1 dl sukker
  • 1 ss kanel
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet.
Finn frem en »donut pan» og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donut-ene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bakebolle.
I annen bolle blandes egget med melk og smeltet smør.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen. Det er viktig at du ikke rører mer enn det som akkurat er nødvendig for å få deigen blandet.
Finn frem en »donut pan» og spray den lett med formfett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter, til kakene er gjennomstekte.
Smelt smøret og ha i en suppeskål eller lignende. Bland sukker og kanel i en annen skål.
Løsne de ferdigstekte kakene fra formen mens de fortsatt er varme og dypp den ene siden på hver av kakene først i smeltet smør og deretter i kanelsukkeret.
La donut-ene avkjøles før servering, men spis dem gjerne mens de fortsatt er lunkne.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?