Til hovedinnhold

Enkel bolledeig til boller

1 h 30 min
7 varer
260
Bolledeig

Dette er en enkel, god bolledeig som kan bli boller, kanelsnurrer, kringle eller skoleboller.

Bruk gjerne kjøkkenmaskin - hvis du ikke har tid og lyst til å stå og elte deigen i ti minutter.

Tips: Ta «vindustesten». Deigen er ferdigeltet når du kan ta en bit av den og strekke den utover til du nesten kan se gjennom den, men uten at den sprekker eller deler seg.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: En deig gir 20 boller
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 75 g smør
  • 2 ts kardemomme
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 25 g gjær
  • 3 dl melk
  • 75 g smør
  • 2 ts kardemomme
  • 1 klype salt
Sikt sammen de tørre ingrediensene. Smuldre i gjæren.
Smelt smøret. Bland i melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader. Hell væsken i det tørre.
Elt deigen i ti minutter. Til den er smidig.
La deigen heve i en time, eller til dobbel størrelse.
Slå luften ut av deigen. Rull ut til en pølse og del i 20 emner. Rull til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev under klede i 45-60 minutter.
Stek på 220 grader i 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Sikt sammen de tørre ingrediensene. Smuldre i gjæren.
Smelt smøret. Bland i melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader. Hell væsken i det tørre.
Elt deigen i ti minutter. Til den er smidig.
La deigen heve i en time, eller til dobbel størrelse.
Slå luften ut av deigen. Rull ut til en pølse og del i 20 emner. Rull til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev under klede i 45-60 minutter.
Stek på 220 grader i 7-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?