Enkel bolledeig til boller
1 h 30 min
7 varer
281
Dette er en enkel, god bolledeig som kan bli boller, kanelsnurrer, kringle eller skoleboller.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin - hvis du ikke har tid og lyst til å stå og elte deigen i ti minutter.
Tips: Ta «vindustesten». Deigen er ferdigeltet når du kan ta en bit av den og strekke den utover til du nesten kan se gjennom den, men uten at den sprekker eller deler seg.
Ingredienser
1
porsjoner
Obs: En deig gir 20 boller
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 25 g gjær
- 3 dl melk
- 75 g smør
- 2 ts kardemomme
- 1 klype salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 25 g gjær
- 3 dl melk
- 75 g smør
- 2 ts kardemomme
- 1 klype salt
Sikt sammen de tørre ingrediensene. Smuldre i gjæren.
Smelt smøret. Bland i melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader. Hell væsken i det tørre.
Elt deigen i ti minutter. Til den er smidig.
La deigen heve i en time, eller til dobbel størrelse.
Slå luften ut av deigen. Rull ut til en pølse og del i 20 emner. Rull til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev under klede i 45-60 minutter.
Stek på 220 grader i 7-10 minutter.

Bon appetit!
Sikt sammen de tørre ingrediensene. Smuldre i gjæren.
Smelt smøret. Bland i melken. Sørg for at væsken er lunken, omtrent 37 grader. Hell væsken i det tørre.
Elt deigen i ti minutter. Til den er smidig.
La deigen heve i en time, eller til dobbel størrelse.
Slå luften ut av deigen. Rull ut til en pølse og del i 20 emner. Rull til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev under klede i 45-60 minutter.
Stek på 220 grader i 7-10 minutter.