Til hovedinnhold

Sjokoladekake med lakris

3 h
16 varer
278
Sjokoladekake med lakris

I sjokoladekake med lakris er det brukt malt lakrispulver i både kakebunnene og i sjokoladekremen. Malt lakrispulver gir en mild lakrissmak på kaken og fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker og delikatesseforretninger. Toppen av kaken er pyntet med masse lakriskonfekt!

Denne sjokoladekaken blir stor og flott og vekker oppsikt på kakebordet.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekakebunner med lakris

  • 300 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 350 g sukker, hvitt
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl vann, kokende
  • 3 ts kaffepulver
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 ts lakrispulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 dl seterrømme
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Sjokoladekrem med lakris

  • 450 g kokesjokolade
  • 350 g smør
  • 200 g melis
  • 3 ss lakrispulver

Pynt

  • 400 g lakriskonfekt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladekakebunner med lakris

  • 300 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 350 g sukker, hvitt
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl vann, kokende
  • 3 ts kaffepulver
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 ts lakrispulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 dl seterrømme
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Sjokoladekrem med lakris

  • 450 g kokesjokolade
  • 350 g smør
  • 200 g melis
  • 3 ss lakrispulver

Pynt

  • 400 g lakriskonfekt
Ha mykt, romtemperert smør i en bolle sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk dette til en luftig smørkrem.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Bland kokende vann med kaffepulver, lakrispulver, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Avkjøl blandingen og rør den deretter inn i smørkremen. Rør inn rømmen.
Sikt mel, bakepulver og natron. Vend dette inn i deigen og bland til den blir jevn og klumpfri.
Fordel deigen i to store, runde kakeformer (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek hver kakebunn på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter.
Sjekk med en kakenål at hver kakebunn er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. La kakene bli kalde før du løsner dem fra kakeformene.
Til sjokoladekremen smeltes først kokesjokolade. Bland den deretter med mykt, romtemperert smør, melis og lakrispulver.
Visp til kremen blir blank og luftig. La kremen stå kjølig til den får passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
Pynt kaken med lakriskonfekt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mykt, romtemperert smør i en bolle sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk dette til en luftig smørkrem.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Bland kokende vann med kaffepulver, lakrispulver, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Avkjøl blandingen og rør den deretter inn i smørkremen. Rør inn rømmen.
Sikt mel, bakepulver og natron. Vend dette inn i deigen og bland til den blir jevn og klumpfri.
Fordel deigen i to store, runde kakeformer (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek hver kakebunn på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter.
Sjekk med en kakenål at hver kakebunn er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen. La kakene bli kalde før du løsner dem fra kakeformene.
Til sjokoladekremen smeltes først kokesjokolade. Bland den deretter med mykt, romtemperert smør, melis og lakrispulver.
Visp til kremen blir blank og luftig. La kremen stå kjølig til den får passe tykk smørekonsistens.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.
Pynt kaken med lakriskonfekt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?