Til hovedinnhold

Hvetekake med eplefyll

2 h
12 varer
280
Hvetekake med eplefyll
Kristine Ilstad - Det søte liv

Hvetekake med eplefyll er en av mine favoritter, som passer spesielt godt til deg som er glad i gjærbakst. Dette er nemlig en nydelig, myk hvetekake, som fylles med hjemmelaget eplemos. Hvetekaken strøs med masse kanel, sukker og nøtter og deretter melis, og får deilig smak. Fløte og smør i gjærdeigen gjør kaken ekstra god og saftig.

Serveres lun og nystekt. Perfekt kake til mørke høstkvelder!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 1 dl vann, lunkent
  • 125 g smør
  • 450 g hvetemel
  • 4 ss sukker
  • 2 dl matfløte

Eplefyll

  • 4 stykker eple
  • 0.5 stk sitron, presset saft
  • 0.5 dl sukker

Pensling

  • 1 stk egg, kan sløyfes

Pynt

  • 25 g mandler, skåldede
  • 1 ts kanel
  • 2 ts sukker

Før servering

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 1 dl vann, lunkent
  • 125 g smør
  • 450 g hvetemel
  • 4 ss sukker
  • 2 dl matfløte

Eplefyll

  • 4 stykker eple
  • 0.5 stk sitron, presset saft
  • 0.5 dl sukker

Pensling

  • 1 stk egg, kan sløyfes

Pynt

  • 25 g mandler, skåldede
  • 1 ts kanel
  • 2 ts sukker

Før servering

  • 2 ss melis
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunkent vann.
Ta til side 1 dl av melet. Smuldre smøret i resten av melet med fingrene. Tilsett gjærblandingen sammen med sukker og fløte. Kna deigen glatt og smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Lag imens eplemosen. Skrell og rens eplene og del dem i biter. Ha dem i en kjele sammen med sitronsaft. Kok på middels varme til du får en mos. Smak til med sukker. Avkjøl.
Elt deigen sammen med resten av melet. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen og kle bunnen av en smurt form (28 cm i diameter). Dekk deigen med eplemos.
Trill resten av deigen i tynne stenger og legg dem over kaken i gittermønster. La kaken stå og etterheve i 20 minutter.
Pensle over kaken med sammenpisket egg. Du kan sløyfe dette om du vil. Dryss over grovt hakkede skåldede mandler, sukker og kanel.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca 20-25 minutter. Server kaken lunken med melisdryss.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca 20-25 minutter. Server kaken lunken med melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunkent vann.
Ta til side 1 dl av melet. Smuldre smøret i resten av melet med fingrene. Tilsett gjærblandingen sammen med sukker og fløte. Kna deigen glatt og smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Lag imens eplemosen. Skrell og rens eplene og del dem i biter. Ha dem i en kjele sammen med sitronsaft. Kok på middels varme til du får en mos. Smak til med sukker. Avkjøl.
Elt deigen sammen med resten av melet. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen og kle bunnen av en smurt form (28 cm i diameter). Dekk deigen med eplemos.
Trill resten av deigen i tynne stenger og legg dem over kaken i gittermønster. La kaken stå og etterheve i 20 minutter.
Pensle over kaken med sammenpisket egg. Du kan sløyfe dette om du vil. Dryss over grovt hakkede skåldede mandler, sukker og kanel.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca 20-25 minutter. Server kaken lunken med melisdryss.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca 20-25 minutter. Server kaken lunken med melisdryss.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?