Til hovedinnhold

Speltgrøt med bringebæris, nøtter og sirup

1 h
8 varer
63
Speltgrøt med bringebæris, nøtter og sirup

Deilige bringebær smaker nydelig i seg selv som topping på grøt, men for en ekstra god vri kan de kjøres i en blender sammen med yoghurt.

Tips! Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt.

Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl spelt
  • 4 - 5 dl havremelk
  • 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss honning
  • 1 stk sitron, saft og finrevet skall
  • 1 dl bringebær, frosne
  • 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
  • sesamfrø, eller valnøtter, ristet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 dl spelt
  • 4 - 5 dl havremelk
  • 0.5 stk vaniljestang, kan erstattes med 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss honning
  • 1 stk sitron, saft og finrevet skall
  • 1 dl bringebær, frosne
  • 1 dl vaniljeyoghurt, eller gresk yoghurt
  • sesamfrø, eller valnøtter, ristet
Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.
woman cooking

Bon appetit!

Legg spelt i vann om kvelden.
Skyll fra vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i 40–50 minutter.
Lag sirup: Bland sammen honning, sitronsaft og skall. Sett til side.
Ha de frosne bringebærene i en blender sammen med yoghurt. Sett på frys hvis du ikke skal spise med en gang.
Server grøten med bringebæris, nøtter og sirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?