Til hovedinnhold

Kjøleskapsgrøt med sitronyoghurt

10 min
5 varer
372
Kjøleskapsgrøt med sitronyoghurt

Denne frokosten gir deg en frisk start på dagen. Kjøleskapsgrøt eller «overnight oats» har opphav fra forrige århundre da sveitseren Maxmilian Oskar Bircher-Benner, som levde fra 1867-1939, begynte å legge havre i vann over natten. Denne varianten serveres med sitronyoghurt.

Får du ikke tak i sitronyoghurt, kan du lage din egen med en gresk yoghurt naturell blandet med sitronjuice og skall. Ha litt honning på toppen for søtning. Alle yoghurter og all syrnet melk passer ellers til kjøleskapsgrøt, og har du i frosne blåbær, solbær eller bringebær, tiner bærene over natten sammen med korn og yoghurt.

Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl havre, hakket
  • 0.5 stk sitron, saften og finrevet skall
  • 1 dl vann
  • 2 - 3 dl yoghurt, sitron
  • kokos, flak (hvis du vil)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl havre, hakket
  • 0.5 stk sitron, saften og finrevet skall
  • 1 dl vann
  • 2 - 3 dl yoghurt, sitron
  • kokos, flak (hvis du vil)
Bland sammen hakket havre, sitronsaft, skall og 1 dl vann.
Sett i kjøleskapet over natten.
Til frokost bland inn yoghurt. Dryss på med kokos.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen hakket havre, sitronsaft, skall og 1 dl vann.
Sett i kjøleskapet over natten.
Til frokost bland inn yoghurt. Dryss på med kokos.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?