Til hovedinnhold

Grøt med ingefærsirup

1 h
12 varer
72
Grøt med ingefærsirup

Det er mange måter å lage grøt på, enten ved å blande forskjellige gryn eller leke deg frem med topping og smaker. Her deler forfatterne bak boken «Grøt på ville veier» oppskriften på Bodegagrøt som er en kombinasjon av bygg/spelt og quinoa toppet med sirup og valgfri frukt. De liker også å blande melk og kokosmelk for den gode smaken.

Du kan lage en sirup selv, slik de har gjort. Eller finne en god honning og smaksette den selv med fersk, fint revet ingefær.

Oppskrift og foto: Hanne Buxrud, Per Sollerman, Sunniva Dring og Ann Kristin Wang/boken «Grøt på ville veier» (Cappelen Damm)

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 dl bygg, hel bygg eller spelt
  • 1 dl quinoa, flak eller hel quinoa
  • 6 dl melk, eller kokosmelk, gjerne bland
  • 1 klype salt

Ingefærsirup

  • 1 dl ingefær, fersk og grovt revet
  • 1 dl honning
  • 5 dl vann

topping

  • papaya
  • granateple
  • appelsin
  • plommer
  • kokos, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 dl bygg, hel bygg eller spelt
  • 1 dl quinoa, flak eller hel quinoa
  • 6 dl melk, eller kokosmelk, gjerne bland
  • 1 klype salt

Ingefærsirup

  • 1 dl ingefær, fersk og grovt revet
  • 1 dl honning
  • 5 dl vann

topping

  • papaya
  • granateple
  • appelsin
  • plommer
  • kokos, revet
Legg hele gryn i vann om natten. Lag også gjerne sirup.
Start med ingefærsirup hvis du vil lage den selv. Ha ingefær og vann i en kjele og kok opp. La det putre i 1–1 ½ time, til blandingen reduseres til under halvparten. Sil av over i en bolle. Avkjøl en smule og bland inn honning. Denne honningen holder seg lenge i kjøleskapet.
Kok opp spelt i 2 dl melk. Tilsett mer etter hvert. La det putre i 30–40 minutter.
Ha i flak eller hel quinoa. Flak trenger kun noen minutter, hel quinoa trenger 10. Husk å skylle dem først, hvis du bruker hel.
Ha i kjelen sammen med spelten og la det putre til alt kjennes klart på grynene. Hel quinoa får en hale når den er klar. Smak til med salt.
Server grøten med biter av frukt, revet kokos og ingefærsirup.
woman cooking

Bon appetit!

Legg hele gryn i vann om natten. Lag også gjerne sirup.
Start med ingefærsirup hvis du vil lage den selv. Ha ingefær og vann i en kjele og kok opp. La det putre i 1–1 ½ time, til blandingen reduseres til under halvparten. Sil av over i en bolle. Avkjøl en smule og bland inn honning. Denne honningen holder seg lenge i kjøleskapet.
Kok opp spelt i 2 dl melk. Tilsett mer etter hvert. La det putre i 30–40 minutter.
Ha i flak eller hel quinoa. Flak trenger kun noen minutter, hel quinoa trenger 10. Husk å skylle dem først, hvis du bruker hel.
Ha i kjelen sammen med spelten og la det putre til alt kjennes klart på grynene. Hel quinoa får en hale når den er klar. Smak til med salt.
Server grøten med biter av frukt, revet kokos og ingefærsirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?