Til hovedinnhold

Hjemmelagede tacoskjell

45 min
4 varer
75
Hjemmelagede tacoskjell

Vil du imponere skikkelig, serverer du hjemmelagede tacoskjell til fredagstacoen. I de nystekte skjellene kan du for eksempel ha laksetartar med guacamole, mango- og ananassalsa og hurtigsyltet rødkål. Dette er kanskje ikke det enkleste du kan hive sammen en fredagskveld, og det er veldig lurt å få litt hjelp. Selv om formen på skjellene ikke blir helt perfekte, og du ender opp med å lage mange ulike fasonger, så blir det uansett veldig godt. Oppskriften gir ca. 12 stk skjell.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g maismel
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl vann, varmt
  • olje, til fritering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g maismel
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl vann, varmt
  • olje, til fritering
Bland maismel og salt i en bakebolle. Tilsett varmt vann og arbeid deigen glatt og smidig til konsistensen er som modell-leire. Kanskje du må justere deigen med mere mel eller vann.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den hvile i minst 10 minutter.
Varm ca. 5 cm olje i en tykkbunnet gryte med høye kanter.
Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne til en liten bolle. Dekk hele tiden til den deigen du ikke bruker med plastfilm slik at den ikke tørker underveis.
Kjevl deigbollen til en rund leiv mellom to lag plastfolie, tykkelsen skal være 2-3 mm.
Deigen er ganske skjør i konsistensen og egentlig skal den presses flat i en tortillapresse. Et alternativ er å legge deigbollen mellom to lag plastfilm for så å presse den flat i ett trykk med en kjele eller lignende.
Dra av plastfilmen og legg leiven rett over i varm frityrolje. Det er ikke helt krise hvis de går litt i stykker.
Oljen skal være så varm at deigen umiddelbart blåser seg opp og stiger til overflaten. Bruk en stekespade av tre og press den forsiktig ned på midten av leiven slik at den former seg som et tacoskjell, eller det i hvert fall blir en fordypning på midten.
Friter i ca. 45 sekunder totalt, løft opp tacoskjellet og la det renne av seg på kjøkkenpapir. Fortsett sånn og friter en og en for best kontroll.
woman cooking

Bon appetit!

Bland maismel og salt i en bakebolle. Tilsett varmt vann og arbeid deigen glatt og smidig til konsistensen er som modell-leire. Kanskje du må justere deigen med mere mel eller vann.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den hvile i minst 10 minutter.
Varm ca. 5 cm olje i en tykkbunnet gryte med høye kanter.
Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne til en liten bolle. Dekk hele tiden til den deigen du ikke bruker med plastfilm slik at den ikke tørker underveis.
Kjevl deigbollen til en rund leiv mellom to lag plastfolie, tykkelsen skal være 2-3 mm.
Deigen er ganske skjør i konsistensen og egentlig skal den presses flat i en tortillapresse. Et alternativ er å legge deigbollen mellom to lag plastfilm for så å presse den flat i ett trykk med en kjele eller lignende.
Dra av plastfilmen og legg leiven rett over i varm frityrolje. Det er ikke helt krise hvis de går litt i stykker.
Oljen skal være så varm at deigen umiddelbart blåser seg opp og stiger til overflaten. Bruk en stekespade av tre og press den forsiktig ned på midten av leiven slik at den former seg som et tacoskjell, eller det i hvert fall blir en fordypning på midten.
Friter i ca. 45 sekunder totalt, løft opp tacoskjellet og la det renne av seg på kjøkkenpapir. Fortsett sånn og friter en og en for best kontroll.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?