Til hovedinnhold

Tacos med høyrygg

3 h
15 varer
891
Tacos med høyrygg

Lag tacos med høyrygg og løft tacomiddagen til nye høyder. Ganske så spicy og akkurat så saftig og mørt som en marmorert og langtidskokt høyrygg blir. Det er selvsagt ingenting i veien for å tilberede kjøttet dagen i forveien, for så og bare varme det opp igjen rett før servering.

Chipotle er tørket, røkt chili, som er mye brukt i meksikansk matlaging. Du finner det hos velassorterte dagligvareforretninger, grønnsaksforhandlere eller spesialbutikker.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.5 kg høyrygg
  • 1 ss spisskummen
  • 2 stykker chipotle chili
  • 2 dl vann, kokende
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss oregano
  • 1 ss sukker
  • salt
  • olje, nøytral

Til servering

  • tortillalefse
  • guacamole
  • salsa, gjerne frisk tomatsalsa
  • revet ost
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg høyrygg
  • 1 ss spisskummen
  • 2 stykker chipotle chili
  • 2 dl vann, kokende
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss oregano
  • 1 ss sukker
  • salt
  • olje, nøytral

Til servering

  • tortillalefse
  • guacamole
  • salsa, gjerne frisk tomatsalsa
  • revet ost
  • koriander
Bløtlegg chipotle-chilien i 2 dl kokende vann i ca. 20 min.
Mos chilien sammen med vannet. Fjern eventuelt frøene først hvis du ønsker den litt mildere.
Bruk en tykkbunnet gryte og varm den med litt olje. Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle kanter.
Tilsett spisskummen og la det frese videre i et lite minutt.
Tilsett resten av ingrediensene, legg på tett lokk og la kjøttet få småputre stille og rolig i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket og la det småkoke til det meste av væsken er innkokt og kjøttet nærmest glasert i chilisausen.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler.
Serveres for eksempel med nystekte hvetetortillas, guacamole, frisk tomatsalsa, revet ost og frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg chipotle-chilien i 2 dl kokende vann i ca. 20 min.
Mos chilien sammen med vannet. Fjern eventuelt frøene først hvis du ønsker den litt mildere.
Bruk en tykkbunnet gryte og varm den med litt olje. Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle kanter.
Tilsett spisskummen og la det frese videre i et lite minutt.
Tilsett resten av ingrediensene, legg på tett lokk og la kjøttet få småputre stille og rolig i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket og la det småkoke til det meste av væsken er innkokt og kjøttet nærmest glasert i chilisausen.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler.
Serveres for eksempel med nystekte hvetetortillas, guacamole, frisk tomatsalsa, revet ost og frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?