Til hovedinnhold

Rødbetsalat med pistasj og feta

45 min
13 varer
386
Rødbetsalat med pistasj og feta

Selv er jeg veldig glad i råmarinerte, syltynne beteskiver. Og ja, det er det faktisk litt jobb med. Derfor har jeg nå lagt min elsk på ideen med å kjøre betene til bittesmå biter i en hurtigmikser for så å blande «rødbetgrynene» med en frisk dressing. Så mye enklere da gitt!
Hvis du lar rødbetsalaten få marinere en halvtimes tid for så å toppe den med smuldret fetaost og hakkede pistasjnøtter - da skal du ikke se bort ifra at du har fått deg en ny rødbet-favoritt du også.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 stykker rødbeter, små/mellomstore
  • 2 håndfull baby leaf salat, renset
  • 100 g fetaost
  • 3 ss pistasjkjerner, eller hasselnøtter
  • 1 dl friske urter, hakkede, dill, persille, kjørvel
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss nøtteolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk appelsin, saften
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ts honning, flytende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker rødbeter, små/mellomstore
  • 2 håndfull baby leaf salat, renset
  • 100 g fetaost
  • 3 ss pistasjkjerner, eller hasselnøtter
  • 1 dl friske urter, hakkede, dill, persille, kjørvel
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss nøtteolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk appelsin, saften
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ts honning, flytende
Skrell og skjær rødbetene i grove biter. Kjør rødbetene i en hurtigmikser til det ligner små gryn. Ha rødbetene over i en passende bolle.
Finhakk sjalottløken og rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over rødbetene, bland godt å la gjerne rødbetene «marinere» en halvtimes tid før du tilsetter salat og hakkede urter.
Dryss over smuldret fetaost og hakket pistasj før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær rødbetene i grove biter. Kjør rødbetene i en hurtigmikser til det ligner små gryn. Ha rødbetene over i en passende bolle.
Finhakk sjalottløken og rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over rødbetene, bland godt å la gjerne rødbetene «marinere» en halvtimes tid før du tilsetter salat og hakkede urter.
Dryss over smuldret fetaost og hakket pistasj før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?