Til hovedinnhold

Rødbetsuppe

1 h 30 min
13 varer
156
Rødbetsuppe

Rødbetsuppe ble jeg kjent med i barndommen av min ukrainske bestefar. Suppen hans fikk koke lenge, og det var ingen rødbetsuppe uten minst en vodka-shot, enten i eller ved siden av suppen eller aller helst begge deler.

Tips:
- Topp suppen med en liten vodka-shot rett før servering.
- Strimlet hodekål (ca. 200 g) kan også kokes med i suppen.
- Ønsker du kjøtt i suppen, koker du først kjøttet mørt for så å koke suppen på kraften. Høyrygg passer bra. Skjær det kokte kjøttet i mindre biter og ha kjøttet over i den ferdige suppen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rødbeter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk, stor
  • 1 stk poteter, stor
  • 1 stk gulrot
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l kokekraft, brun kraft eller hønsebuljong
  • 1 ss rødvinseddik, evt sherryeddik eller balsamico
  • timiankvister
  • 1 klype sukker
  • salt og kvernet pepper
  • rømme, til servering
  • dill, eller gressløk, til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g rødbeter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk, stor
  • 1 stk poteter, stor
  • 1 stk gulrot
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l kokekraft, brun kraft eller hønsebuljong
  • 1 ss rødvinseddik, evt sherryeddik eller balsamico
  • timiankvister
  • 1 klype sukker
  • salt og kvernet pepper
  • rømme, til servering
  • dill, eller gressløk, til pynt
Skrell og riv rødbetene. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær potet og gulrot i terninger.
Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk blank og myk. Tilsett potet, gulrot og tomatpure. Rør godt og ha i rødbetene.
Hell over kraften og tilsett en klype sukker og eddik. La suppen småkoke halvveis under lokk i ca. 1 time, eller til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med en rømmeklatt og litt grovhakkede urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og riv rødbetene. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær potet og gulrot i terninger.
Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk blank og myk. Tilsett potet, gulrot og tomatpure. Rør godt og ha i rødbetene.
Hell over kraften og tilsett en klype sukker og eddik. La suppen småkoke halvveis under lokk i ca. 1 time, eller til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med en rømmeklatt og litt grovhakkede urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?