Det ligger mye omsorg i saftige, gammeldagse kålruletter: Pakket og rullet. En etter en. Man tenker kanskje at det høres litt traust ut, men det er helt tydelig at kålrulettens tid ikke er forbi, for hver gang jeg nevner dem er reaksjonene overveldende positive. Høyt elsket med andre ord. Tips: Lag en saus av kraften/sjyen fra kålrulettene: Jevn kraften med en smør- og meljevning og gjerne også en fløteskvett. Juster smaken med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Tilsett hakket bladpersille og estragon før servering.
12 stykker kålblader, store blader, f.eks spisskål
500 g kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
1.5 ts salt
1 stk egg
2 ss potetmel
1.5 ss ingefær, finrevet
1 fedd hvitløk, revet
1 stk sjalottløk, stor og finhakket
kvernet pepper
0.25 ts muskat
0.25 ts allehånde
2 dl melk, kald
2 ss persille, hakket (kan sløyfes)
1 ss estragon, hakket (kan sløyfes)
2.5 dl oksekraft, eller buljong
Topping
smør
estragon, frisk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
12 stykker kålblader, store blader, f.eks spisskål
500 g kjøttdeig, gjerne blanding av storfe og svin
1.5 ts salt
1 stk egg
2 ss potetmel
1.5 ss ingefær, finrevet
1 fedd hvitløk, revet
1 stk sjalottløk, stor og finhakket
kvernet pepper
0.25 ts muskat
0.25 ts allehånde
2 dl melk, kald
2 ss persille, hakket (kan sløyfes)
1 ss estragon, hakket (kan sløyfes)
2.5 dl oksekraft, eller buljong
Topping
smør
estragon, frisk
Bruk en hurtigmikser når du skal lage farsen. Kjør kjøttdeigen seig sammen med saltet.
Bland inn egg, potetmel, ingefær, hvitløk, sjalottløk og krydder. Spe med kald melk, litt etter litt. Bland til slutt inn hakket persille og estragon.
Plukk kålbladene forsiktig fra hverandre. Er kålbladene veldig store kan de deles i to. Skjær vekk den grove stilken. Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og la kålbladene renne godt av seg på et kjøkkenklede.
Legg en god skje farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke. Smør en ildfast form med litt smør og legg kålrulettene tett i tett i formen slik at fasongen bevares.
Hell over varm buljong og legg en liten klatt smør på hver rull. Dryss over litt frisk estragon og bak kålrulettene i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter.
Bon appetit!
Bruk en hurtigmikser når du skal lage farsen. Kjør kjøttdeigen seig sammen med saltet.
Bland inn egg, potetmel, ingefær, hvitløk, sjalottløk og krydder. Spe med kald melk, litt etter litt. Bland til slutt inn hakket persille og estragon.
Plukk kålbladene forsiktig fra hverandre. Er kålbladene veldig store kan de deles i to. Skjær vekk den grove stilken. Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1-2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann og la kålbladene renne godt av seg på et kjøkkenklede.
Legg en god skje farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke. Smør en ildfast form med litt smør og legg kålrulettene tett i tett i formen slik at fasongen bevares.
Hell over varm buljong og legg en liten klatt smør på hver rull. Dryss over litt frisk estragon og bak kålrulettene i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto