Til hovedinnhold

Kantarellsuppe

30 min
10 varer
344
Kantarellsuppe

Sopp med eventuelle skjønnhetsfeil egner seg perfekt i en kremet suppe, veldig enkelt og helt perfekt. Gjerne servert med ristet brød dryppet med olivenolje og gnidd inn med hvitløk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 l kantarell, rensede
  • 2 ss smør
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin, tørr (kan sløyfes)
  • 5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 5 dl matfløte, eller melk
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, hakkede, f.eks gressløk, kjørvel, timian
  • brød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 l kantarell, rensede
  • 2 ss smør
  • 2 stykker sjalottløk, store
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl hvitvin, tørr (kan sløyfes)
  • 5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 5 dl matfløte, eller melk
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, hakkede, f.eks gressløk, kjørvel, timian
  • brød, til servering
Hakk sjalottløk og hvitløk.
Spar de peneste soppene til pynt (omtrent 1/2 liter) og kutt resten i små biter. Smelt smøret i en kjele og fres løk og hvitløk til løken er blank og myk.
Tilsett soppen og la det frese et par minutter til. Tilsett vin (hvis du bruker det) og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte, la det hele småkoke i ca. 15 minutter.
Kjør suppen til en jevn pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper (hvis du ikke har brukt hvitvin kan du gjerne smake suppen til med noen dråper sitronsaft).
Virker suppen veldig tykk kan du spe den med en god klunk vann eller farris.
Stek resten av soppen gyllen i smør, krydre med salt og pepper og dryss over friske urter.
Fordel suppen i dype skåler, dryss over den stekte soppen og hakkede urter (noen dråper olivenolje eller soppolje til slutt er også fint og godt)
Serveres med godt brød, gjerne ristet brød dryppet med olivenolje og gnidd inn med hvitløk.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk sjalottløk og hvitløk.
Spar de peneste soppene til pynt (omtrent 1/2 liter) og kutt resten i små biter. Smelt smøret i en kjele og fres løk og hvitløk til løken er blank og myk.
Tilsett soppen og la det frese et par minutter til. Tilsett vin (hvis du bruker det) og la det koke til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte, la det hele småkoke i ca. 15 minutter.
Kjør suppen til en jevn pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper (hvis du ikke har brukt hvitvin kan du gjerne smake suppen til med noen dråper sitronsaft).
Virker suppen veldig tykk kan du spe den med en god klunk vann eller farris.
Stek resten av soppen gyllen i smør, krydre med salt og pepper og dryss over friske urter.
Fordel suppen i dype skåler, dryss over den stekte soppen og hakkede urter (noen dråper olivenolje eller soppolje til slutt er også fint og godt)
Serveres med godt brød, gjerne ristet brød dryppet med olivenolje og gnidd inn med hvitløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?