Til hovedinnhold

Pasta med hvitløkstekte kantareller, parmesan og chili

30 min
11 varer
1.5k
Pasta med hvitløkstekte kantareller, parmesan og chili

En enkel og smaksrik måte å bruke sesongens nyplukkede kantareller på er å smørsteke dem med hvitløk. Og hvitløkstekte kantareller passer perfekt sammen med pasta, parmesan, ruccula og litt chili når du har lyst på noe godt, men enkelt til middag.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 300 g pasta, gjerne spagetti
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stykker sjalottløk, store, finhakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • 2 håndfull ruccolasalat, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk, eller persille, hakket
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • tørket chili, eller chiliflakes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g pasta, gjerne spagetti
  • 400 g kantarell, rensede
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stykker sjalottløk, store, finhakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • 2 håndfull ruccolasalat, eller babyspinat
  • 1 bunt gressløk, eller persille, hakket
  • olje, til steking
  • smør, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • tørket chili, eller chiliflakes
Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk ca. 1 ss salt per liter, smak på vannet!). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Stek kantarellene mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett en god klatt smør (2 -3 ss), sjalottløk og hvitløk. La det frese og syde under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk (persille).
Ta vare på ca. 1 dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn kantarellene, mesteparten av osten, salaten og en god klype chili. Spe med en skvett av kokevannet slik at pastaen får en saftig og god konsistens. Dryss over resten av osten og server straks!
woman cooking

Bon appetit!

Kok pastaen i rikelig med fosskokende godt saltet vann (bruk ca. 1 ss salt per liter, smak på vannet!). Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen. Stek kantarellene mens pastaen koker.
Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme i litt olje. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Tilsett en god klatt smør (2 -3 ss), sjalottløk og hvitløk. La det frese og syde under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk (persille).
Ta vare på ca. 1 dl av kokevannet når du heller den perfekt kokte pastaen over i et dørslag.
Ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn kantarellene, mesteparten av osten, salaten og en god klype chili. Spe med en skvett av kokevannet slik at pastaen får en saftig og god konsistens. Dryss over resten av osten og server straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?