Hvit pizza toppet med stekte kantareller, trøffelsalami og balsamicosyltet løk er utrolig godt, og enklere å lage enn du kanskje tror. Du kan bytte ut trøffelsalami med annen italiensk salami eller spekeskinke. Du kan også velge å kjøpe syltet løk ferdig, eller sløyfe den, og heller toppe kantarellpizzaen med grønne urter.
Oppskrift på hvit kantarellpizza er for én pizzabunn som rekker til 1 person.
Blant alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. Kok opp og la laken koke i 3 minutter.
Legg i løken og la det småkoke videre i ca. 10 minutter. Løft løken over på et sylteglass. Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken. Sett på lokk og la løken stå til avkjøling i romtemperatur.
Kantarellpizza:
Varm ovnen til 250 grader (eller mer hvis du har mulighet til det).
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i kantarellene og rør med hvitløkgaffelen. Krydre med salt og kvernet pepper og hell kantarellene over på en tallerken så lenge.
Smør pizzabunnen med crème fraiche, dryss over osten og fordel salami og kantareller på toppen.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.
Drypp noen dråper olje over den ferdigstekte pizzaen, legg på syltet løk og dryss over litt grønt.
Bon appetit!
Balsamicosyltet løk:
Blant alt unntatt løk og balsamicoeddik i en kasserolle. Kok opp og la laken koke i 3 minutter.
Legg i løken og la det småkoke videre i ca. 10 minutter. Løft løken over på et sylteglass. Kok laken opp på nytt og la den fosskoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamicoeddik og hell den varme laken over løken. Sett på lokk og la løken stå til avkjøling i romtemperatur.
Kantarellpizza:
Varm ovnen til 250 grader (eller mer hvis du har mulighet til det).
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Ha i kantarellene og rør med hvitløkgaffelen. Krydre med salt og kvernet pepper og hell kantarellene over på en tallerken så lenge.
Smør pizzabunnen med crème fraiche, dryss over osten og fordel salami og kantareller på toppen.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.
Drypp noen dråper olje over den ferdigstekte pizzaen, legg på syltet løk og dryss over litt grønt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto