Til hovedinnhold

Kyllinggryte med sherry og fløte

1 h 30 min
19 varer
6.3k
Kyllinggryte med sherry og fløte

Denne retten har matblogger Siv-Gøril Romsdal kalt «Blumenthalsk kyllinggryte med sherry og fløte». Den er nemlig inspirert av den britiske kjendiskokken Heston Blumenthals oppskrift med ovnsbakte kyllinglår med sherry og fløtesaus.
– Jeg tok meg den frihet og forenklet oppskriften noe, blant annet utelot jeg trøffelolje, men om du skulle ha en flaske stående så er det ingenting i veien for å tilsette en teskje eller to, forteller Romsdal og legger til:
– Ellers kan jeg garantere at oppskriften så absolutt er gjennomførbar og at gryten smaker aldeles himmelsk! Beste kyllinggryten ever!
Oppskrift og foto av: Siv-Gøril Romsdal/Sivbakerogsteiker.no

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stykker kyllinglår
  • 150 g smør
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stykker løk, skrelt, delt i to og kuttet i strimler
  • 1 stk purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 150 g sjampinjong, delt i fire
  • 3 dl sherry
  • 500 g kyllingkraft, 500 gr = ca. 5 dl
  • 3 dl fløte
  • 10 stykker delikatesseløk, eller annen småløk, skrelt og delt i to
  • sukker
  • timian, frisk
  • 100 g bacon
  • 20 - 30 g parmesan
  • 2 ts dijonsennep
  • vårløk, kan sløyfes, drysses over ved servering
  • estragon, drysses over ved servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker kyllinglår
  • 150 g smør
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stykker løk, skrelt, delt i to og kuttet i strimler
  • 1 stk purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 150 g sjampinjong, delt i fire
  • 3 dl sherry
  • 500 g kyllingkraft, 500 gr = ca. 5 dl
  • 3 dl fløte
  • 10 stykker delikatesseløk, eller annen småløk, skrelt og delt i to
  • sukker
  • timian, frisk
  • 100 g bacon
  • 20 - 30 g parmesan
  • 2 ts dijonsennep
  • vårløk, kan sløyfes, drysses over ved servering
  • estragon, drysses over ved servering
Forvarm ovnen til 100 grader.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, dryss over et par spiseskjeer med mel. Smelt 30 gr av smøret i en tykkbunnet kjele (som også tåler å stå i ovn) og stek kyllinglårene til de får en gyllen overflate. Ta lårene ut av kjelen og sett til side.
Stek løk (ikke småløken), purre og hvitløk på middels varme i kjelen til løken blir blank og myk.
Hell sherryen i kjelen sammen med løken og kok opp. Sett fyr på sherryen (pass på at kjelen ikke står under kjøkkenvifta). Reduser varmen når flammen har brent ut, tilsett kyllingkraft og fløte. La småkoke i 20 minutter.
Legg lårene tilbake i kjelen og kok opp. Dekk kjelen med et lokk og sett i ovnen i cirka 45 minutter, eller til lårene er ferdige.
La innholdet i kjelen avkjøle litt før du forsiktig løfter ut lårene. Sett kjelen tilbake på plata og kok inn sausen til den er redusert til det halve.
Gjør de siste forberedelsene mens sausen reduserer: Smelt ca 50 gr smør i en stekepanne, krydre småløken med salt, pepper, et dryss sukker og timianblader. Stek løken på den flate siden, ta løken opp fra panna og sett til side.
Smelt ytterligere 50 gr smør i den samme stekepanna som du stekte løken i. Stek soppen til den blir gyllen, krydre med salt og pepper underveis. Sett til side.
Tørk fettet av stekepannen og stek til slutt bacon til det blir gyllent og fettet har smeltet (ca 10 minutter). La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.
Rør til slutt inn parmesanost og sennep. Smak til med salt og pepper. Legg lårene tilbake i kjelen, tilsett mini-løken og soppen og varm opp i ca 10 minutter eller til lårene er gjennomvarme.
Dryss over bacon, estragon og evt litt vårløk ved servering. Serveres med ovnsbakte småpoteter.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 100 grader.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper, dryss over et par spiseskjeer med mel. Smelt 30 gr av smøret i en tykkbunnet kjele (som også tåler å stå i ovn) og stek kyllinglårene til de får en gyllen overflate. Ta lårene ut av kjelen og sett til side.
Stek løk (ikke småløken), purre og hvitløk på middels varme i kjelen til løken blir blank og myk.
Hell sherryen i kjelen sammen med løken og kok opp. Sett fyr på sherryen (pass på at kjelen ikke står under kjøkkenvifta). Reduser varmen når flammen har brent ut, tilsett kyllingkraft og fløte. La småkoke i 20 minutter.
Legg lårene tilbake i kjelen og kok opp. Dekk kjelen med et lokk og sett i ovnen i cirka 45 minutter, eller til lårene er ferdige.
La innholdet i kjelen avkjøle litt før du forsiktig løfter ut lårene. Sett kjelen tilbake på plata og kok inn sausen til den er redusert til det halve.
Gjør de siste forberedelsene mens sausen reduserer: Smelt ca 50 gr smør i en stekepanne, krydre småløken med salt, pepper, et dryss sukker og timianblader. Stek løken på den flate siden, ta løken opp fra panna og sett til side.
Smelt ytterligere 50 gr smør i den samme stekepanna som du stekte løken i. Stek soppen til den blir gyllen, krydre med salt og pepper underveis. Sett til side.
Tørk fettet av stekepannen og stek til slutt bacon til det blir gyllent og fettet har smeltet (ca 10 minutter). La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.
Rør til slutt inn parmesanost og sennep. Smak til med salt og pepper. Legg lårene tilbake i kjelen, tilsett mini-løken og soppen og varm opp i ca 10 minutter eller til lårene er gjennomvarme.
Dryss over bacon, estragon og evt litt vårløk ved servering. Serveres med ovnsbakte småpoteter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?