Til hovedinnhold

Soyamarinert laks med sesamfrø, mangosalat og ris

45 min
14 varer
547
Soyamarinert laks med sesamfrø, mangosalat og ris

Dette er den retten kokk Adam Bjerck, som står bak Adams Matkasse, har fått aller flest positive tilbakemeldinger på. Alle elsker soyamarinert laks med sesamfrø, mangosalat og ris, og han deler her sin populære oppskrift på soyaglasert laks fra kokeboken «Adams mat». Laks og asiatiske smaker har ifølge kokken vist seg å være en kombinasjon som går rett hjem hos alle, selv dem som egentlig er skeptiske til fisk!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 - 700 g laksefilet
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss akasiehonning
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløksfedd
  • 3 dl basmatiris
  • 1 stk mango
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • sesamfrø
  • 7 dl vann, (6 dl til risen)
  • solsikkeolje
  • 0.5 stk agurk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 - 700 g laksefilet
  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss akasiehonning
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss ingefær, revet
  • 2 fedd hvitløksfedd
  • 3 dl basmatiris
  • 1 stk mango
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • sesamfrø
  • 7 dl vann, (6 dl til risen)
  • solsikkeolje
  • 0.5 stk agurk
Sett ovnen på 180 grader.
Finhakk hvitløken.
Bland følgende ingredienser i en middels stor bolle: Olivenolje, akasiehonning, soyasaus, ingefær og hvitløk.
Skjær laksefileten i porsjonsstykker. Legg stykkene i soyamarinaden og mariner i 10 minutter.
Kok risen i 6 dl vann i 12–15 minutter.
Skrell og kutt agurken og mangoen i terninger. Bland dette sammen med finrevet skall fra en halv lime og 1 ts limesaft.
Ta laksen opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden. Stek deretter laksestykkene i solsikkeolje på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.
Ha laksestykkene i en ildfast form, strø på ønsket mengde sesamfrø og stek ferdig i ovnen i 6 minutter.
Resten av marinaden har du tilbake i stekepannen, sammen med 1 dl vann og saften fra halve limen. Kok ned til cirka halvparten.
Når laksen er ferdigstekt i ovnen, glaserer du den med soyasausen fra punktet over. Server med mangosalat, nykokt ris og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader.
Finhakk hvitløken.
Bland følgende ingredienser i en middels stor bolle: Olivenolje, akasiehonning, soyasaus, ingefær og hvitløk.
Skjær laksefileten i porsjonsstykker. Legg stykkene i soyamarinaden og mariner i 10 minutter.
Kok risen i 6 dl vann i 12–15 minutter.
Skrell og kutt agurken og mangoen i terninger. Bland dette sammen med finrevet skall fra en halv lime og 1 ts limesaft.
Ta laksen opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden. Stek deretter laksestykkene i solsikkeolje på høy varme i cirka 1 minutt på hver side.
Ha laksestykkene i en ildfast form, strø på ønsket mengde sesamfrø og stek ferdig i ovnen i 6 minutter.
Resten av marinaden har du tilbake i stekepannen, sammen med 1 dl vann og saften fra halve limen. Kok ned til cirka halvparten.
Når laksen er ferdigstekt i ovnen, glaserer du den med soyasausen fra punktet over. Server med mangosalat, nykokt ris og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?