Til hovedinnhold

«Trifle» med sjokolade, mascarponekrem og blåbær

30 min
8 varer
194
«Trifle» med sjokolade, mascarponekrem og blåbær

Trifle er en annen genial dessert som kan varieres i det uendelige. Det er dessert-gjenvinning på sitt aller beste!  
Den engelskinspirerte klassikeren består i utgangspunktet av en eller annen form for kake: sukkerbunn, formkake eller rullekake. Madeira, portvin, sherry, likør eller fruktjus til dynking av kakebitene. Krem i en eller annen variant. Og frukt eller bær. Det er en glitrende måte å få brukt opp rester på.  
Dette er en kombinasjon av en seig og klissete brownie, en klunk portvin, mascarponekrem og rørte blåbær. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g sjokoladekake
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 dl blåbær, rørte eller syltetøy
  • portvin, sløyfes eller byttes ut med noe annet godt

Til pynt

  • blåbær
  • sjokolade, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g sjokoladekake
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 dl blåbær, rørte eller syltetøy
  • portvin, sløyfes eller byttes ut med noe annet godt

Til pynt

  • blåbær
  • sjokolade, revet
Visp mascarpone, fløte, melis og vanilje til myk og tykk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen "sprekke", eller korne seg, ganske fort.
Del sjokoladekaken i grove biter. Fordel bitene i pene glass eller bruk en dessertskål/bolle. Hell over en klunk portvin (- hvis du vil bruke det) og fyll på med mascarponekrem og rørte blåbær.
Desserten kan gjerne få stå en halvtimes tid eller mer i kjøleskapet før servering.
Dryss over noen ekstra blåbær og revet sjokolade helt til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Visp mascarpone, fløte, melis og vanilje til myk og tykk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen "sprekke", eller korne seg, ganske fort.
Del sjokoladekaken i grove biter. Fordel bitene i pene glass eller bruk en dessertskål/bolle. Hell over en klunk portvin (- hvis du vil bruke det) og fyll på med mascarponekrem og rørte blåbær.
Desserten kan gjerne få stå en halvtimes tid eller mer i kjøleskapet før servering.
Dryss over noen ekstra blåbær og revet sjokolade helt til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?