Til hovedinnhold

Smuldrepai med blåbær og pærer

1 h 30 min
11 varer
547
Smuldrepai med blåbær og pærer

Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.

Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder. 

Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g blåbær
  • 3 stykker pære
  • 100 g sukker
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sitronsaft

Smuldredeig

  • 80 g smør
  • 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
  • 80 g mel
  • 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts kanel

Til servering

  • vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis

Slik gjør du:

  • 400 g blåbær
  • 3 stykker pære
  • 100 g sukker
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sitronsaft

Smuldredeig

  • 80 g smør
  • 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
  • 80 g mel
  • 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts kanel

Til servering

  • vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?