Til hovedinnhold

Blåbærpai med vaniljeis

1 h
7 varer
770
Blåbærpai med vaniljeis

Blåbærpai med vaniljeis er en super oppskrift på blåbærpai som det er lett å lykkes med!

Det går like fint å lage blåbærpaien med frosne blåbær som med friske blåbær, så dette er en kake som kan lages hele året. Paibunnen er ikke så veldig søt, så det smaker godt med vaniljeiskrem som tilbehør.

Det er lurt å bruke en paiform som ser fin nok ut til å brukes til servering, eller å bruke en paiform med avtagbar kant. Dette fordi det er nokså vanskelig å få den ferdigstekte kaken ut av formen uten at den går i stykker. Alternativt kan du servere stykker av blåbærpaien direkte på desserttallerkener og dandere med vaniljeis, krem, vaniljesaus eller annet tilbehør.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Paibunn

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss vann, kaldt

Fyll

  • 400 g blåbær, friske eller frosne
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Til servering

  • 1 l vaniljeis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Paibunn

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss vann, kaldt

Fyll

  • 400 g blåbær, friske eller frosne
  • 1 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Til servering

  • 1 l vaniljeis
Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig. Dersom du har food processor med hakkekniv, kan du bare kjøre alle ingrediensene sammen til deigen samler seg.
Trykk paideigen ut i en smurt paiform (ca 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel.
Fyll blåbærene i formen. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først.
Bland sammen sukker og potetmelet. Dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen, til fyllet har festnet seg. Merk at blåbærfyllet vil være nokså flytende i konsistensen når du tar kaken ut av ovnen. Et tegn på at kaken likevel er ferdigstekt, er at deigen i kantene på kaken begynner å bli gylden. Potetmelet gjør at fyllet vil stivne til en god del ettersom kaken avkjøles.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig. Dersom du har food processor med hakkekniv, kan du bare kjøre alle ingrediensene sammen til deigen samler seg.
Trykk paideigen ut i en smurt paiform (ca 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel.
Fyll blåbærene i formen. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først.
Bland sammen sukker og potetmelet. Dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30-40 min. Avkjøl kaken helt i formen, til fyllet har festnet seg. Merk at blåbærfyllet vil være nokså flytende i konsistensen når du tar kaken ut av ovnen. Et tegn på at kaken likevel er ferdigstekt, er at deigen i kantene på kaken begynner å bli gylden. Potetmelet gjør at fyllet vil stivne til en god del ettersom kaken avkjøles.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?