Til hovedinnhold

Hot wings

1 h
14 varer
253
Hot wings

Hot wings er snacksmat. Sterke kyllingvinger som dyppes i blåmuggostdipp - servert med sprø stangselleri. Perfekt festmat og TV-mat.
Tips: Eventuelt kan du vende de krydrede kyllingvingene i litt nøytral olje for så å steke dem i stekeovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte. Snu litt på vingene underveis i stekingen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, hot sauce
  • 2 stilk stangselleri
  • salt og kvernet pepper
  • solsikkeolje, eller soyaolje

Dipp

  • 3 ss blåskimmelost
  • 1 dl rømme, eller fløte
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg kyllingvinger
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, hot sauce
  • 2 stilk stangselleri
  • salt og kvernet pepper
  • solsikkeolje, eller soyaolje

Dipp

  • 3 ss blåskimmelost
  • 1 dl rømme, eller fløte
  • kvernet pepper
Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisausen. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og matfløte. Smak dippen til med salt (- hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri i staver.
Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha dem over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Stek/friter kyllingvingene i olje i 10 – 15 minutter. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir, vend dem i sausen og server straks med stangselleri og dipp.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisausen. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og matfløte. Smak dippen til med salt (- hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri i staver.
Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha dem over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Stek/friter kyllingvingene i olje i 10 – 15 minutter. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir, vend dem i sausen og server straks med stangselleri og dipp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?