Til hovedinnhold

Blomkålsuppe med chorizo og cheddar

15 min
12 varer
2.1k
Blomkålsuppe med chorizo og cheddar

Blomkålsuppe er enkel og god middagsmat. Med chorizo og cheddar blir suppen ekstra fyldig og god.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk blomkål
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 dl melk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 150 g chorizopølse, rå
  • 100 g cheddar
  • friske urter, persille, kjørvel eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • godt brød

Slik gjør du:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk blomkål
  • 0.5 stk løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 dl melk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 150 g chorizopølse, rå
  • 100 g cheddar
  • friske urter, persille, kjørvel eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • godt brød
Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter (legg de til side så lenge) og kutt resten i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, fres blomkålen sammen med løk og hvitløk i et par minutter under omrøring.
Tilsett kraft og melk, kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Rør inn yoghurt og smak suppen til med salt og pepper.
Stek minibukettene knapt møre i litt smør eller olje (det kan du gjøre mens suppen koker). Ta blomkålen ut av pannen så lenge, bruk samme panne og stek pølsebitene gylne og i samme panne.
Bland blomkålbukettene sammen med pølsebitene og en neve hakkede urter. Server suppen med revet ost og blomkålblandingen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter (legg de til side så lenge) og kutt resten i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle, fres blomkålen sammen med løk og hvitløk i et par minutter under omrøring.
Tilsett kraft og melk, kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Rør inn yoghurt og smak suppen til med salt og pepper.
Stek minibukettene knapt møre i litt smør eller olje (det kan du gjøre mens suppen koker). Ta blomkålen ut av pannen så lenge, bruk samme panne og stek pølsebitene gylne og i samme panne.
Bland blomkålbukettene sammen med pølsebitene og en neve hakkede urter. Server suppen med revet ost og blomkålblandingen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?