Til hovedinnhold

Horn med ost og skinke

2 h 30 min
9 varer
1.9k
Horn med ost og skinke

Disse myke hornene fylles med skinke og masse gulost og smaker helt herlig! Hornene egner seg like godt som kveldskos som til lunsjpakken - de kan has med på tur og serveres i bursdagselskap – ja, uansett anledning gjør den myke konsistensen og milde, deilige smaken at disse hornene blir populære hos både store og små! Oppskriften gir 16 stk nydelige horn. Hornene kan drysses med ost slik jeg har gjort her, eller du kan pynte med sesamfrø eller valmuefrø. Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1.4 l hvetemel

Fyll

  • 200 g kokt skinke, strimlet
  • 300 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 150 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 dl melk
  • 100 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1.4 l hvetemel

Fyll

  • 200 g kokt skinke, strimlet
  • 300 g jarlsberg, eller annen god ost, revet

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 150 g jarlsberg, eller annen god ost, revet
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 grader).
Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37 grader).
Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.
La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?