Til hovedinnhold

Det søte livs kokosbollekake

5 h
9 varer
775
Det søte livs kokosbollekake

Det søte livs kokosbollekake er en litt barnslig, men mest gøyal kake!

Som navnet tilsier er dette rett og slett en kjempestor kokosbolle. Innholdet er kun et deilig søtt og hvitt skum, så dette er vel heller en godterikake enn en tradisjonell kake. Kokosbollekaken glaseres med sjokoladeglasur og drysses med kokos.

Denne kokosbollekaken fra Det søte liv blir garantert populært hos barna - og selvfølgelig også hos alle voksne som liker kokosboller!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 5 stykker eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 plate(r) gelatin
  • 1 dl vann, kokende

Glasur

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
  • 1 ss Delfiafett, eller smør

Pynt

  • 2 ss kokos

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 stykker eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 plate(r) gelatin
  • 1 dl vann, kokende

Glasur

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 ss kaffe
  • 1 ss Delfiafett, eller smør

Pynt

  • 2 ss kokos
Start med å forberede formen. Kle innsiden av en rund glassbolle eller lignende med plastfolie. Formen bør romme ca. 2 liter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Det tar 5-10 minutter med elektrisk mikser.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken.
Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 15-20 minutter. Marengsen skal bli tykk og blank.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastfolien. Fjern deretter folien.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før servering. Da mykner glasuren litt slik at den ikke sprekker opp når du skjærer stykker av kaken. Bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å forberede formen. Kle innsiden av en rund glassbolle eller lignende med plastfolie. Formen bør romme ca. 2 liter.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Det tar 5-10 minutter med elektrisk mikser.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken.
Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 15-20 minutter. Marengsen skal bli tykk og blank.
Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til skummet har stivnet. Dette tar noen timer, men bollen kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastfolien. Fjern deretter folien.
Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett eller smør. Smør glasuren over skumkaken med en smørekniv. Dryss over kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 15 minutter før servering. Da mykner glasuren litt slik at den ikke sprekker opp når du skjærer stykker av kaken. Bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?