Til hovedinnhold

Coxinha

1 h
18 varer
131
Coxinha

Coxinha er brasilianernes svar på kroketten: Revet kyllingkjøtt, blandet med god ost, pakket i deig og frityrstekt. Aller helst skal en coxinha formes litt som et kyllinglår (tradisjonelt var den nemlig akkurat det, et frityrstekt kyllinglår…), men den smaker like godt i rund form.

Tips: Du kan lage ferdig coxinhaene frem til du har dyppet dem i brødsmuler og så fryse dem. Ta dem opp og hiv dem rett i frityrkjelen når du er klar til å servere dem.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 l kyllingkraft
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 stk gulrot, hakket
  • 1 stk stangselleri, hakket
  • 2 stykker kyllingfilet
  • 1 pakke kremost naturell
  • 1 boks mais
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver

Til frityrsteking

  • 1.5 l olje
  • 3.5 dl kokekraft
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl hvetemel
  • salt
  • pepper
  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 3 dl loffsmuler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 l kyllingkraft
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 stk gulrot, hakket
  • 1 stk stangselleri, hakket
  • 2 stykker kyllingfilet
  • 1 pakke kremost naturell
  • 1 boks mais
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver

Til frityrsteking

  • 1.5 l olje
  • 3.5 dl kokekraft
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl hvetemel
  • salt
  • pepper
  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 3 dl loffsmuler
Kok opp kyllingkraft med løk, gulrot og stangselleri. Skru ned slik at kraften småkoker. Ha i kyllingfiletene, legg på lokk og la kyllingen trekke i 15-30 minutter, eller til den så vidt er gjennomkokt. Ta ut kylling og la den hvile en halv times tid. Ta vare på kraften.
Når kyllingen er avkjølt, riv den i strimler og ha den i en bolle med kremost, mais, hvitløk og paprikapulver. Bland godt og krydre med salt og pepper.
Ta av 3,5 dl av kokekraften og ha i en kjele med den ene spiseskjeen olivenolje. Kok opp og ha i melet, bland godt over varmen, til en smidig deig. Ta deigen ut av kjelen og kna den videre i fem minutter.
Kjevle ut deigen og skjær ut sirkler (gjerne med en rund pepperkakeform eller kaffekopp) på omtrent 8 cm. Ha en spiseskje av kyllingblandingen på midten av deigsirkelen og pakk den inn, lag en liten ”topp med deigen og lukke den ved å klemme den sammen.
Pisk sammen egg og melk i en liten bolle. Ha brødsmulene på en tallerken og krydre med salt og pepper.
Dypp hver kyllingpakke i egg, så i brødsmuler – pass på at de er dekket helt.
Varm frityroljen i en stor, tykkbunnet kjele til den holder 175 grader celsius. Bruk gjerne et termometer for å forsikre deg om at det er riktig temperatur på oljen.
Frityrstek coxinhaene i 6-8 minutter, eller til de er gylne. Her er det lurt å bare steke noen få av gangen, så har du full kontroll.
La dem renne av seg på kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper mens de er rykende varme.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kyllingkraft med løk, gulrot og stangselleri. Skru ned slik at kraften småkoker. Ha i kyllingfiletene, legg på lokk og la kyllingen trekke i 15-30 minutter, eller til den så vidt er gjennomkokt. Ta ut kylling og la den hvile en halv times tid. Ta vare på kraften.
Når kyllingen er avkjølt, riv den i strimler og ha den i en bolle med kremost, mais, hvitløk og paprikapulver. Bland godt og krydre med salt og pepper.
Ta av 3,5 dl av kokekraften og ha i en kjele med den ene spiseskjeen olivenolje. Kok opp og ha i melet, bland godt over varmen, til en smidig deig. Ta deigen ut av kjelen og kna den videre i fem minutter.
Kjevle ut deigen og skjær ut sirkler (gjerne med en rund pepperkakeform eller kaffekopp) på omtrent 8 cm. Ha en spiseskje av kyllingblandingen på midten av deigsirkelen og pakk den inn, lag en liten ”topp med deigen og lukke den ved å klemme den sammen.
Pisk sammen egg og melk i en liten bolle. Ha brødsmulene på en tallerken og krydre med salt og pepper.
Dypp hver kyllingpakke i egg, så i brødsmuler – pass på at de er dekket helt.
Varm frityroljen i en stor, tykkbunnet kjele til den holder 175 grader celsius. Bruk gjerne et termometer for å forsikre deg om at det er riktig temperatur på oljen.
Frityrstek coxinhaene i 6-8 minutter, eller til de er gylne. Her er det lurt å bare steke noen få av gangen, så har du full kontroll.
La dem renne av seg på kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper mens de er rykende varme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?