Brigadeiros er berømte i Brasil og høyt elsket. De er fast innslag i alle barneselskaper. Og på andre bursdagsfester og feiringer. Du kan lage dem i en kjele eller i mikrobølgeovnen – her får du begge versjonene.
Tips 1: Brigadeiros kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i et par dager. Røren kan også oppbevares i kjøleskapet, pakket i plastikk, i fire dager.
Tips 2: Hvis røren ikke får tykk nok konsistens til å lage små baller, kan du servere brigadeiros på små skjeer eller i små shotglass – det er helt vanlig i Brasil!
Pisk sammen kondensert melk og kakaopulver til en jevn og glatt røre. Pisk inn smøret.
I kjele: Ha røren i en tykkbunnet kjele og varm den opp over medium varme, under stadig omrøring, til røren tykner. Røren er klar når den kan skrapes bort fra bunnen med en tresleiv, og den ikke synker sammen igjen med en gang, men lar deg se bunnen av kjele i et par sekunder før den legger seg igjen. Det tar mellom fem og åtte minutter.
I mikroen: Hell blandingen i en bolle som tåler mikrobølgeovnen. Kjør den på full effekt i seks minutter, ta den ut hvert andre minutt og rør godt. Vær oppmerksom når du gjør dette i mikrobølgeovnen, røren vil koke og kan koke over, når du ser at den begynner å boble over kanten, sett mikrobølgeovnen på pause, og la den ”roe” seg før du setter den på igjen.
Når sjokoladerøren er ferdig tar du den av platen, eller ut av mikroen, og tilsetter vaniljeessensen.
Hell røren på en tallerken smurt med litt smør og la den avkjøles til romtemperatur.
Rull små baller av sjokoladerøren med hendene, ha litt smør på så den ikke setter seg fast, og dypp dem i sjokoladestrø. Du kan gjerne legge dem i små muffinsformer, hvis du har.
Bon appetit!
Pisk sammen kondensert melk og kakaopulver til en jevn og glatt røre. Pisk inn smøret.
I kjele: Ha røren i en tykkbunnet kjele og varm den opp over medium varme, under stadig omrøring, til røren tykner. Røren er klar når den kan skrapes bort fra bunnen med en tresleiv, og den ikke synker sammen igjen med en gang, men lar deg se bunnen av kjele i et par sekunder før den legger seg igjen. Det tar mellom fem og åtte minutter.
I mikroen: Hell blandingen i en bolle som tåler mikrobølgeovnen. Kjør den på full effekt i seks minutter, ta den ut hvert andre minutt og rør godt. Vær oppmerksom når du gjør dette i mikrobølgeovnen, røren vil koke og kan koke over, når du ser at den begynner å boble over kanten, sett mikrobølgeovnen på pause, og la den ”roe” seg før du setter den på igjen.
Når sjokoladerøren er ferdig tar du den av platen, eller ut av mikroen, og tilsetter vaniljeessensen.
Hell røren på en tallerken smurt med litt smør og la den avkjøles til romtemperatur.
Rull små baller av sjokoladerøren med hendene, ha litt smør på så den ikke setter seg fast, og dypp dem i sjokoladestrø. Du kan gjerne legge dem i små muffinsformer, hvis du har.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto