Til hovedinnhold

Brasiliansk feijoada

1 h 30 min
12 varer
34
Brasiliansk feijoada

Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.

Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.

Oppskrift og foto: Rosana McPhee/Hot and Chili.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
  • 250 g svineribbe, salt
  • 450 g pølse, portugisisk
  • 325 g svineknoke
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 stykker løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 500 g sorte bønner
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • 1.5 l kjøttkraft
  • 2 stykker appelsin

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
  • 250 g svineribbe, salt
  • 450 g pølse, portugisisk
  • 325 g svineknoke
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 stykker løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 500 g sorte bønner
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • 1.5 l kjøttkraft
  • 2 stykker appelsin
Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i  resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i  resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?