Til hovedinnhold

Pad thai med reker

15 min
15 varer
1.6k
Pad thai med reker

Pad thai er en superrask og enkel thailandsk nudelrett, som ofte går under kategorien “street food”. Det tar omtrent 15 minutter fra du starter med matlagingen til du kan nyte et smakfullt lett måltid.
Pad thai inneholder som regel alltid tofu og tørkede eller friske reker. Pad thai kan også lages med kylling eller svinekjøtt. Bruker du frossen scampi eller villreker må de tines på forhånd! Tamarindpaste får man kjøpt i velassorterte matvarebutikker og hos grønnsakshandlere.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 200 g risnudler, flate
  • 3 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 100 g tofu
  • 10 stk reker, eller scampi
  • 100 g bønnespirer
  • 50 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ts chiliflak

Saus

  • 1 ss tamarindsaus
  • 3 ss vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g risnudler, flate
  • 3 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 100 g tofu
  • 10 stk reker, eller scampi
  • 100 g bønnespirer
  • 50 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ts chiliflak

Saus

  • 1 ss tamarindsaus
  • 3 ss vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
  • 1 ss soyasaus
Start med å lage sausen; visp sammen tamarindpaste, vann, fiskesaus, palmesukker eller brunt sukker og soya. La sausen stå og trekke mens du forbereder resten.
Legg glassnudlene i en stor skål. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i 5-10 minutter. Skyll så i kaldt vann.
Varm olje på medium varme i en stor stekepanne eller wok. Finhakk eller press hvitløk og la det surre litt i oljen. Tilsett egget og rør rundt til det begynner å stivne, ca 30 sekunder. Bruker du rå scampi tilsetter du disse sammen med tofu skåret i små biter, og stek sammen med egget i 1-2 minutter.
Ha nudlene og bønnespirene over i panna og hell sausen over. Bruker du kokte reker tilsetter du disse nå. La det hele koke inn, ca 3-4 minutter. Hvis du bruker rå scampi må du huske å røre rundt underveis så scampien blir gjennomkokt.
Grovhakk peanøtter og snitt vårløk. Rør inn helt mot slutten. Smak til retten med chiliflak.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage sausen; visp sammen tamarindpaste, vann, fiskesaus, palmesukker eller brunt sukker og soya. La sausen stå og trekke mens du forbereder resten.
Legg glassnudlene i en stor skål. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i 5-10 minutter. Skyll så i kaldt vann.
Varm olje på medium varme i en stor stekepanne eller wok. Finhakk eller press hvitløk og la det surre litt i oljen. Tilsett egget og rør rundt til det begynner å stivne, ca 30 sekunder. Bruker du rå scampi tilsetter du disse sammen med tofu skåret i små biter, og stek sammen med egget i 1-2 minutter.
Ha nudlene og bønnespirene over i panna og hell sausen over. Bruker du kokte reker tilsetter du disse nå. La det hele koke inn, ca 3-4 minutter. Hvis du bruker rå scampi må du huske å røre rundt underveis så scampien blir gjennomkokt.
Grovhakk peanøtter og snitt vårløk. Rør inn helt mot slutten. Smak til retten med chiliflak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?