Til hovedinnhold

Raw-kake - Iskake med mango

30 min
12 varer
135
Raw-kake - Iskake med mango
Anne Valeur

Denne kaken krever ingen steking. Iskaken skal kun stå i fryseren og stivne. En raw cake passer derfor utmerket å lage et par dager i forveien. Det blir omtrent 10 kakestykker.

Oppskriften er hentet fra boken "Julies grønne kjøkken" (Kagge).

Ingredienser

5
porsjoner

Nøttebunn

  • 200 g paranøtter
  • 10 stykker dadler
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss agavesirup

Kakefyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 175 g grønn squash
  • 1 dl kokosolje
  • 1 dl agavesirup
  • 1 stk sitron
  • 1 stk mango, må være godt moden
  • 1 dl vann, ved behov

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Nøttebunn

  • 200 g paranøtter
  • 10 stykker dadler
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss agavesirup

Kakefyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 175 g grønn squash
  • 1 dl kokosolje
  • 1 dl agavesirup
  • 1 stk sitron
  • 1 stk mango, må være godt moden
  • 1 dl vann, ved behov

Bunnen

Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.

Kakefyll

Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.
woman cooking

Bon appetit!

Bunnen

Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.

Kakefyll

Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?