Til hovedinnhold

Steamed buns uten melk

2 h
7 varer
314
Steamed buns uten melk

Prøv å lage steamed buns uten melk. Steamed buns er myke, dampede hveterundstykker, som tradisjonelt fylles med langtidsstekt kjøtt og syltede grønnsaker. Server med frisk koriander, hoisinsaus og en god chilisaus ved siden av.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.25 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 30 g sukker
  • 220 g hvetemel, helst ekstra finsiktet
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss olje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.25 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 30 g sukker
  • 220 g hvetemel, helst ekstra finsiktet
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss olje
Visp sammen vann, gjær og sukker i en bakebolle. Dekk bollen med plastfilm og la blandingen stå i 10-15 minutter til det begynner å skumme.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt.
Bland det tørre og oljen sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig.
Legg deigen over i en passende bolle som på forhånd er smurt med litt olje.
Dekk til med plastfilm og la deigen heve i omtrent 2 timer.
Kna sammen deigen, og del den i 12 like store emner og rull dem ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm og la dem heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 12 firkanter (10x10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og kjevle den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv på omtrent 10 cm i diameter.
Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir.
Dekk umiddelbart til med plastfilm. Form alle brødene og la dem heve i ytterligere 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen. Vannet skal ikke nå opp til risten.
Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter til de har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering. Når du er ferdig med å dampe alle brødene, kan du oppbevare brødene pakket løst i kjøkkenklede i dampkjelen. Skru av varmen frem til bruk.
De dampede brødene kan eventuelt avkjøles helt og fryses ned, for så å dampes igjen i et minutt rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen vann, gjær og sukker i en bakebolle. Dekk bollen med plastfilm og la blandingen stå i 10-15 minutter til det begynner å skumme.
Sikt sammen mel, bakepulver og salt.
Bland det tørre og oljen sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen sammen til en glatt og jevn deig.
Legg deigen over i en passende bolle som på forhånd er smurt med litt olje.
Dekk til med plastfilm og la deigen heve i omtrent 2 timer.
Kna sammen deigen, og del den i 12 like store emner og rull dem ut til små boller. Dekk bollene med plastfilm og la dem heve 45 minutter på benken.
Klipp ut 12 firkanter (10x10 cm) av bakepapir.
Klem bollen litt flat med håndbaken og kjevle den ut med en spisepinne smurt med litt olje til en rund leiv på omtrent 10 cm i diameter.
Legg spisepinnen midt på leiven og brett den ene siden over den andre. Dra forsiktig ut spisepinnen og legg deigen over på en bit med bakepapir.
Dekk umiddelbart til med plastfilm. Form alle brødene og la dem heve i ytterligere 15 minutter.
Bruk en dampkjele, bambusdamper eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen. Vannet skal ikke nå opp til risten.
Legg de hevede brødene på risten, legg på lokk og damp brødene i 3-4 minutter til de har blåst seg opp og er gjennomstekte.
Løft brødene over på et fat og dekk til med et fuktig kjøkkenklede, slik at de holder seg varme til servering. Når du er ferdig med å dampe alle brødene, kan du oppbevare brødene pakket løst i kjøkkenklede i dampkjelen. Skru av varmen frem til bruk.
De dampede brødene kan eventuelt avkjøles helt og fryses ned, for så å dampes igjen i et minutt rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?