Til hovedinnhold

Sommerlig gulrotkake

1 h 30 min
13 varer
1.2k
Gulrotkake med ostekrem, friske bær og moreller
Kristine Ilstad/Det søte liv

Når du dekker en myk gulrotkake med ostekrem og massevis av friske bær og moreller, får du en fantastisk deilig og lekker sommerkake!

Oppskriften på sommerlig gulrotkake er beregnet til en liten langpanne, men du kan også bruke en springform som er 26-28 cm i diameter hvis du heller vil ha en rund kake. Beregn da litt lenger steketid.

Gulrotkaken er nøttefri, men tilsett gjerne en neve hakkede valnøtter i deigen hvis du liker det.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Gulrotkake

  • 4 stk egg
  • 3 dl matolje
  • 400 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 250 g hvetemel
  • 350 g gulrot, finrevet

Ostekrem

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g melis

Pynt

  • 1 l bær, friske
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gulrotkake

  • 4 stk egg
  • 3 dl matolje
  • 400 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 250 g hvetemel
  • 350 g gulrot, finrevet

Ostekrem

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g melis

Pynt

  • 1 l bær, friske
  • 2 ss melis
Visp sammen egg, olje, sukker og vaniljeekstrakt.
Bland inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet.
Tilsett finrevet gulrot til slutt og bland dette godt inn i deigen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne( cirka 20x30 centimeter).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken deretter ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melisen til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til du får en luftig ostekrem. Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melisen til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til du får en luftig ostekrem. Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.
Legg på massevis av friske bær og halve moreller. Sikt over melis rett før servering.
Legg på massevis av friske bær og halve moreller. Sikt over melis rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg, olje, sukker og vaniljeekstrakt.
Bland inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet.
Tilsett finrevet gulrot til slutt og bland dette godt inn i deigen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne( cirka 20x30 centimeter).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken deretter ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melisen til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til du får en luftig ostekrem. Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av melisen til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til du får en luftig ostekrem. Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag.
Legg på massevis av friske bær og halve moreller. Sikt over melis rett før servering.
Legg på massevis av friske bær og halve moreller. Sikt over melis rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?