Til hovedinnhold

Potetsalat med røkt makrell

30 min
11 varer
100
Potetsalat med røkt makrell

Sommermat bør være enkel å lage, og det er denne potetsalaten med røkt makrell. Retten passer helt perfekt å ta med i parken eller på stranda som en lett lunsj eller middag. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg småpoteter
  • 1 stk fennikel
  • 1 bunt reddik
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 stk makrell, røkt, to sider
  • 1 håndfull kjørvel

Sennepsdressing

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg småpoteter
  • 1 stk fennikel
  • 1 bunt reddik
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 stk makrell, røkt, to sider
  • 1 håndfull kjørvel

Sennepsdressing

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper, smak til!
Del potetene i to. Kok på damprist eller i et dørslag. Koketid avhenger litt på størrelsen, men alt fra 5-15 minutter. Sjekk underveis med en spiss kniv!
Skyll potetene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.
Kutt fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin, og del reddikene i båter. Del sukkererter i to. Bland sammen med potetene.
Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning og sitronsaft. Rør inn olivenolje til det blir en tykk dressing.
Smak til med salt og peper. Vend dressingen inn i potetsalaten.
Kutt makrellen i mindre biter og legg på toppen av salaten. Dryss kjørvel over og server.
woman cooking

Bon appetit!

Del potetene i to. Kok på damprist eller i et dørslag. Koketid avhenger litt på størrelsen, men alt fra 5-15 minutter. Sjekk underveis med en spiss kniv!
Skyll potetene under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen.
Kutt fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin, og del reddikene i båter. Del sukkererter i to. Bland sammen med potetene.
Lag dressingen ved å vispe sammen sennep, honning og sitronsaft. Rør inn olivenolje til det blir en tykk dressing.
Smak til med salt og peper. Vend dressingen inn i potetsalaten.
Kutt makrellen i mindre biter og legg på toppen av salaten. Dryss kjørvel over og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?