Til hovedinnhold

Pizzasaus

30 min
6 varer
328
Pizzasaus med modne tomater og urter

En god tomatsaus kan du enkelt lage av modne tomater, og denne fungerer både som pizzasaus og pastasaus. Og du kan variere den i det uendelige og lage den akkurat slik du liker den best. Her er en god grunnoppskrift på pizzasaus, men prøv deg gjerne frem med et av disse alternativene:
1. Rør inn hakkede basilikumblader i den ferdige tomatsausen. 
2. Basilikumkvaster kan byttes ut med oregano. 
3. Hvis du ønsker en helt jevn saus kan du kjøre den med en stavmikser. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg plommetomat, eller andre gode tomater
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 3 kvast basilikum
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg plommetomat, eller andre gode tomater
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 3 kvast basilikum
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts sukker
Fjern stilkfestet på tomatene med en liten kniv og lag et snitt i skinnet. Dypp dem raskt i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Legg tomatene rett over i iskaldt vann, dra av skinnet og grovhakk tomatene, eller ha tomatene over i en bolle og knus dem med rene hender.
Hvis du ikke ønsker tomatfrø i sausen kan du gjøre som følger: Del de flådde tomatene i to. Skrap ut kjernene med en teskje, gni alt gjennom en sil og ta vare på tomatsaften (kast frøene). Hakk tomatkjøttet og fortsett som vanlig. Hell tomatsaften i pannen sammen med tomatkjøttet. 
Bruk en stor, dyp panne: Fres finhakket hvitløk blank og myk i olivenoljen over middels høy varme. Ha i tomatene, basilikumkvaster, salt og sukker.
La sausen småkoke til den tykner skikkelig, omtrent 20 minutter. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern stilkfestet på tomatene med en liten kniv og lag et snitt i skinnet. Dypp dem raskt i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Legg tomatene rett over i iskaldt vann, dra av skinnet og grovhakk tomatene, eller ha tomatene over i en bolle og knus dem med rene hender.
Hvis du ikke ønsker tomatfrø i sausen kan du gjøre som følger: Del de flådde tomatene i to. Skrap ut kjernene med en teskje, gni alt gjennom en sil og ta vare på tomatsaften (kast frøene). Hakk tomatkjøttet og fortsett som vanlig. Hell tomatsaften i pannen sammen med tomatkjøttet. 
Bruk en stor, dyp panne: Fres finhakket hvitløk blank og myk i olivenoljen over middels høy varme. Ha i tomatene, basilikumkvaster, salt og sukker.
La sausen småkoke til den tykner skikkelig, omtrent 20 minutter. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?