Kladdkaker forbindes ofte med sjokoladekake, men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken lages i langpanne og blir lav, myk og litt bløt og «kladdete», som jo kladdkaker skal være.
Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en superdeilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig, den blir nokså tykk i konsistensen.
Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (cirka 30x40 centimeter).
Dryss over bær og mandelflak. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på kaken, for de tiner raskt når kaken steker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Del den stekte kaken i passe store firkanter.
Bon appetit!
Smelt smøret.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig, den blir nokså tykk i konsistensen.
Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (cirka 30x40 centimeter).
Dryss over bær og mandelflak. Bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines før de strøs på kaken, for de tiner raskt når kaken steker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.
Del den stekte kaken i passe store firkanter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto