Til hovedinnhold

Gresk salat med halloumi

15 min
10 varer
303
Gresk salat med halloumi

Lag gresk salat med halloumi til lunsj! Halloumi er en kypriotisk sauemelksost som skal stekes eller grilles. Osten smelter ikke, men får en god og sprø stekeskorpe, og den passer utmerket sammen med en klassisk gresk salat. Enklere lunsj eller middag får du nesten ikke!

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk halloumi
  • 4 stykker klasetomat
  • 1 stk agurk
  • 15 stykker cherrytomater, gjerne gule og røde
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 håndfull oliven, kalamata
  • 1 håndfull dill
  • 1 stk sitron, helst økologisk
  • 4 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk halloumi
  • 4 stykker klasetomat
  • 1 stk agurk
  • 15 stykker cherrytomater, gjerne gule og røde
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 håndfull oliven, kalamata
  • 1 håndfull dill
  • 1 stk sitron, helst økologisk
  • 4 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype pepper
Del halloumiosten i skiver på ca. 1 cm. Stekes i en tørr og varm stekepanne i ca to-tre minutter på hver side, eller til den har fått gyllen stekeskorpe. Prøv å ikke snu eller dytte for mye på osten før den har fått stekeskorpe.
Del klasetomatene i terninger og cherrytomatene i to. Del agurk i båter eller skiver. Del rødløken i to og kutt tynne skiver av den.
Bland tomat, agurk og løk sammen med oliven, olivenolje, og en god håndfull dill.
Rasp skallet av en sitron og skvis saften fra halve sitronen over. Bruk helst økologisk sitron. Kvern litt pepper over og bland godt.
Server gresk salat med halloumiskiver og litt ekstra dill på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Del halloumiosten i skiver på ca. 1 cm. Stekes i en tørr og varm stekepanne i ca to-tre minutter på hver side, eller til den har fått gyllen stekeskorpe. Prøv å ikke snu eller dytte for mye på osten før den har fått stekeskorpe.
Del klasetomatene i terninger og cherrytomatene i to. Del agurk i båter eller skiver. Del rødløken i to og kutt tynne skiver av den.
Bland tomat, agurk og løk sammen med oliven, olivenolje, og en god håndfull dill.
Rasp skallet av en sitron og skvis saften fra halve sitronen over. Bruk helst økologisk sitron. Kvern litt pepper over og bland godt.
Server gresk salat med halloumiskiver og litt ekstra dill på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?