Til hovedinnhold

Kyllingsatay med frisk mangosalat

30 min
21 varer
1.5k
Kyllingsatay med frisk mangosalat

Kyllingsatay er superdigge til koldtbordet og enkle å lage og ta med. Server dem sammen med en frisk mangosalat og en enkel peanøttsaus. Du kan også servere dem som middag med litt kokt ris eller risnudler ved siden av.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.2 kg kyllingfilet, fra lår eller bryst
  • 1 dl kokosmelk, tykk
  • 5 fedd hvitløk, revet eller most
  • 1 stk sjalottløk, finhakket eller most
  • 4 ts curry paste, grønn
  • 4 ts fiskesaus
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • grillpinner

Peanøttsaus

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss søt chilisaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl peanøttsmør, grovt
  • 1 dl koriander, hakket
  • 1 dl vann

Mangosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 stk rød chili
  • 1.5 stk lime

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.2 kg kyllingfilet, fra lår eller bryst
  • 1 dl kokosmelk, tykk
  • 5 fedd hvitløk, revet eller most
  • 1 stk sjalottløk, finhakket eller most
  • 4 ts curry paste, grønn
  • 4 ts fiskesaus
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • grillpinner

Peanøttsaus

  • 1 dl hoisinsaus
  • 2 ss søt chilisaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl peanøttsmør, grovt
  • 1 dl koriander, hakket
  • 1 dl vann

Mangosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 stk rød chili
  • 1.5 stk lime
Skjær kyllingen i tykke strimler. Bland sammen resten av ingrediensene til en marinade og bland kyllingen med marinaden.
Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid. Gjerne lenger hvis du har mulighet til det.
Tre kylling på grillpinner og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis, slik at de blir jevnt grillet.
Lag peanøttsaus. Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus. Virker sausen for tykk, kan du justere den med en skvett vann.
Lag så mangosalat. Rens og skjær mangoen i jevne biter. Del agurken på langs og skrap ut mesteparten av den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen, press over limesaft og dryss over grovhakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i tykke strimler. Bland sammen resten av ingrediensene til en marinade og bland kyllingen med marinaden.
Dekk til med plastfilm og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid. Gjerne lenger hvis du har mulighet til det.
Tre kylling på grillpinner og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis, slik at de blir jevnt grillet.
Lag peanøttsaus. Kok opp vannet i en liten kasserolle og rør inn peanøttsmøret. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus. Virker sausen for tykk, kan du justere den med en skvett vann.
Lag så mangosalat. Rens og skjær mangoen i jevne biter. Del agurken på langs og skrap ut mesteparten av den bløte kjernen. Skjær agurken i skiver eller lange strimler. Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen, press over limesaft og dryss over grovhakket koriander.

Slik kutter du mango

Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?