Til hovedinnhold

Kokosis

1 h 30 min
5 varer
250
Kokosis

Det er tid for sommer og is! Den beste iskremen er hjemmelaget, og lager du iskremen selv, er det også artig å eksperimentere med ulike smaker. Her får du en spennende og supergod oppskrift på hjemmelaget kokosiskrem som lages med kokosmelk, fløte, vanilje og kokos!

En iskremmaskin er en god investering og gir etter min mening det beste resultatet, men isen kan også lages uten. Uten iskremmaskin bør du imidlertid huske på å røre noen ganger i iskremblandingen i løpet av fryseprosessen, så du oppnår en jevn og fin konsistens på isen.

Denne kokosisen blir fyldig og nydelig på smak! Server isen gjerne med sjokoladesaus, bær eller tropiske frukter, men den er også veldig god med bare et lite kokosdryss.

En herlig iskrem som man kommer i skikkelig sommerstemning av!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl kokosmelk, ikke fettredusert type
  • 100 g kokos

Pynt

  • kokos

Slik gjør du:

  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl kokosmelk, ikke fettredusert type
  • 100 g kokos

Pynt

  • kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle.
Vend kokosmelken og revet kokos i den piskede kremen. Bland dette så med eggedosisen.
Ha iskremblandingen i en iskremmaskin. Kjør til blandingen har forvandlet seg til myk kokosis (det tar 45-60 minutter).
Server iskremen rett fra iskremmaskinen hvis du liker kokosisen myk (det gjør jeg). Dryss gjerne kokos på som pynt.
Vil du ha helt fast kokosis, kan du ha den myke kokosisen i en beholder og sette isen i fryseren i 1-2 timer før servering.
Har du ikke iskremmaskin, kan du i stedet ha iskremblandingen i en plastboks eller lignende som rommer ca 2 liter og sette i fryseren. For å få jevn konsistens på isen, bør du da røre rundt i iskremen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle.
Vend kokosmelken og revet kokos i den piskede kremen. Bland dette så med eggedosisen.
Ha iskremblandingen i en iskremmaskin. Kjør til blandingen har forvandlet seg til myk kokosis (det tar 45-60 minutter).
Server iskremen rett fra iskremmaskinen hvis du liker kokosisen myk (det gjør jeg). Dryss gjerne kokos på som pynt.
Vil du ha helt fast kokosis, kan du ha den myke kokosisen i en beholder og sette isen i fryseren i 1-2 timer før servering.
Har du ikke iskremmaskin, kan du i stedet ha iskremblandingen i en plastboks eller lignende som rommer ca 2 liter og sette i fryseren. For å få jevn konsistens på isen, bør du da røre rundt i iskremen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?