Denne retro-desserten er en banansplitt laget på grillen, inspirert av en variant fra Malaysia. Den er ikke bare en umiddelbar suksess hos barn, men dessuten et kult partytriks på grillfester eller i parken. Her kan alt gjøres klart i forkant. Banansplitten pakkes bare inn i folie, så dette er den perfekte desserten å ta med seg på tur.
Oppskriften er det grillkarene og kokebokforfatterne Anders Halvorsen og Erlend Ytreeide som står bak.
Snitt bananen på langs og fyll opp med biter av kokesjokolade. Tenk gjerne stort!
Pakk inn i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme til bananene er myke. Pakk ut bananen, men behold skallet på.
Nå er det om å gjøre å style bananen best mulig med alt som er digg, inkludert tuttifruttistrø. Spises med skje, vernebriller og eventuelt stjerneskudd.
Bon appetit!
Snitt bananen på langs og fyll opp med biter av kokesjokolade. Tenk gjerne stort!
Pakk inn i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme til bananene er myke. Pakk ut bananen, men behold skallet på.
Nå er det om å gjøre å style bananen best mulig med alt som er digg, inkludert tuttifruttistrø. Spises med skje, vernebriller og eventuelt stjerneskudd.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto