Til hovedinnhold

Revens tagliata: Grillet entrecôte

15 min
6 varer
177
Revens tagliata: Grillet entrecôte

Glem for en gangs skyld potetbåtene og de obligatoriske tre desiliter med fredagsbéarnaise. Får du tak i en stor entrecôte med fin marmorering, har du etter vår mening et av de mest smakfulle kjøttstykkene her til lands, og da er det jo synd å drukne smaken i grillkrydder og béarnaise i pose.  «Less is more»-prinsippet gjelder for denne italienske herligheten, mener grillentusiastene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen.

Tagliata betyr oppskåret stek på italiensk.

Husk å ta ut biffen i god tid før grilling, slik at det er romtemperert når den skal på den varme grillen.

Tips: Grill biffen på direkte varme for å få en god grillskorpe. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Foto: Stian Broch

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
  • 2 ss maldonsalt
  • 1 ss kvernet pepper, grovt
  • 2 ss parmesan, revet
  • ruccola
  • 2 ss rapsolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stykker entrecôte, 300 gr per stk
  • 2 ss maldonsalt
  • 1 ss kvernet pepper, grovt
  • 2 ss parmesan, revet
  • ruccola
  • 2 ss rapsolje
Start med å pensle entrecôten med rapsolje på begge sider. Ha på godt med kvernet pepper og maldonsalt før du legger kjøttet på direkte varme på grillen.
Grill direkte i tre–fire minutter på hver side og legg deretter entrecôten fem–ti minutter i aluminiumsfolie før du skjærer den opp i passe store skiver og legger skivene på ruccolasalaten.
Dryss over revet parmesan og en klype salt og server.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å pensle entrecôten med rapsolje på begge sider. Ha på godt med kvernet pepper og maldonsalt før du legger kjøttet på direkte varme på grillen.
Grill direkte i tre–fire minutter på hver side og legg deretter entrecôten fem–ti minutter i aluminiumsfolie før du skjærer den opp i passe store skiver og legger skivene på ruccolasalaten.
Dryss over revet parmesan og en klype salt og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?