Til hovedinnhold

«Søt & syrlig» grillet laks

1 h
11 varer
359
«Søt & syrlig» grillet laks

Laksen er en godt innarbeidet grillhelt. Denne gangen har jeg penslet den med en enkel og knallgod søt og syrlig saus rørt sammen av blant annet søt chilisaus, hoisin og soya. Rett og slett en veldig saftig laks – proppfull av smak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss sweet chili saus
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss eplesidereddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 1 stk ananas
  • 2 bunt vårløk
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss sweet chili saus
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss eplesidereddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 1 stk ananas
  • 2 bunt vårløk
  • salt og kvernet pepper
Fjern eventuelle bein i laksen, skinnet kan du la sitte på. Krydre lett med salt og pepper. Rør sammen chilisaus, ketchup, hoisin, eddik, sukker, soyasaus, ingefær og hvitløk.
Bruk en grillplanke (- husk at den bør bløtlegges før bruk) eller et dobbelt lag folie, og legg laksen over på planken/folien med skinnsiden ned. Pensle over litt saus.
Skjær av topp og bunn på ananasen og skjær den i 2 cm tykke skiver. Rens vårløken og gni ananas og vårløk inn med litt olje.
Legg laksen over på varm grill og grill under lokk i ca. 15-20 minutter. Laksen er klar når den flaker seg lett, men skal fortsatt ha en saftig og «rosa» kjerne. Pensle på mere saus mot slutten av grilltiden.
Grill ananasskivene på begge sider over middels til høy varme. Skivene er klare når de er møre, gylne og karamelliserte, det tar omtrent 6-8 minutter.
Grill vårløken raskt over høy varme og dryss over litt flaksalt. Server laksen med grillet ananas, vårløk og resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle bein i laksen, skinnet kan du la sitte på. Krydre lett med salt og pepper. Rør sammen chilisaus, ketchup, hoisin, eddik, sukker, soyasaus, ingefær og hvitløk.
Bruk en grillplanke (- husk at den bør bløtlegges før bruk) eller et dobbelt lag folie, og legg laksen over på planken/folien med skinnsiden ned. Pensle over litt saus.
Skjær av topp og bunn på ananasen og skjær den i 2 cm tykke skiver. Rens vårløken og gni ananas og vårløk inn med litt olje.
Legg laksen over på varm grill og grill under lokk i ca. 15-20 minutter. Laksen er klar når den flaker seg lett, men skal fortsatt ha en saftig og «rosa» kjerne. Pensle på mere saus mot slutten av grilltiden.
Grill ananasskivene på begge sider over middels til høy varme. Skivene er klare når de er møre, gylne og karamelliserte, det tar omtrent 6-8 minutter.
Grill vårløken raskt over høy varme og dryss over litt flaksalt. Server laksen med grillet ananas, vårløk og resten av sausen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?