Til hovedinnhold

Thai-inspirert skalldyrsalat

30 min
17 varer
528
Thai-inspirert skalldyrsalat

En av mine absolutte salatfavoritter er knasende sprø thaisalat. Med en superfrisk dressing laget med lime, chili og hvitløk. Denne gangen har jeg hatt lune skalldyr i salaten, men kylling eller biff er knallgode alternativer. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 200 g reker, rå
  • 200 g kamskjell, rensede
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk rødløk, liten
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 dl koriander, grovhakket
  • 0.5 dl mynte, grovhakket
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 stk rød chili, små, eller 1 vanlig
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker
  • 2 stk lime, saften
  • 2 stk klasetomat, modne
  • 1 ss mynte, eller mynte, finhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g reker, rå
  • 200 g kamskjell, rensede
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk rødløk, liten
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 dl koriander, grovhakket
  • 0.5 dl mynte, grovhakket
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • olje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 stk rød chili, små, eller 1 vanlig
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker
  • 2 stk lime, saften
  • 2 stk klasetomat, modne
  • 1 ss mynte, eller mynte, finhakket
Begynn med dressingen: Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Del tomatene i to og skarp ut det meste av kjernen. Grovhakk tomatkjøttet og knus dem lett sammen med dressingen. Bland til slutt inn koriander.
Lag salaten: Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler. Rens og finsnitt løk og sukkererter. Skjær agurken i tynne bånd (- unngå å bruke den bløte kjernen).
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rekene raskt på begge sider over høy varme til rekene skifter farge til rosa. Krydre lett med salt og pepper og hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett en klunk olje og legg i kamskjellene. Stek over høy varme og snu kamskjellene når de har fått en skikkelig stekeskorpe. Stek tilsvarende på den andre siden, krydre lett med salt og pepper og rist litt på pannen før du heller kamskjellen over på «reketallerkenen».
Bland sammen salat, gulrøtter, løk, sukkererter, agurk, skalldyr, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Fordel på tallerkener eller anrett alt på et stort fat. Salaten bør spises med det samme mens salaten er sprø og skalldyrene lune.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med dressingen: Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Del tomatene i to og skarp ut det meste av kjernen. Grovhakk tomatkjøttet og knus dem lett sammen med dressingen. Bland til slutt inn koriander.
Lag salaten: Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler. Rens og finsnitt løk og sukkererter. Skjær agurken i tynne bånd (- unngå å bruke den bløte kjernen).
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rekene raskt på begge sider over høy varme til rekene skifter farge til rosa. Krydre lett med salt og pepper og hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett en klunk olje og legg i kamskjellene. Stek over høy varme og snu kamskjellene når de har fått en skikkelig stekeskorpe. Stek tilsvarende på den andre siden, krydre lett med salt og pepper og rist litt på pannen før du heller kamskjellen over på «reketallerkenen».
Bland sammen salat, gulrøtter, løk, sukkererter, agurk, skalldyr, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Fordel på tallerkener eller anrett alt på et stort fat. Salaten bør spises med det samme mens salaten er sprø og skalldyrene lune.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?