Til hovedinnhold

Asiatisk risnudelsalat med reker

30 min
19 varer
604
Asiatisk risnudelsalat med reker

Denne asiatiske risnudelsalaten med reker passer perfekt nå som det har blitt skikkelig vårvær. Salaten er både søt, salt, sprø og syrlig, og passer godt på piknik!

Dressingen er supergod og kan med fordel lages i stor porsjon og oppbevares i kjøleskap et par dager. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g risnudler
  • 0.5 stk rødkål, eller nykål
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrot
  • 10 stykker reddik
  • 1 stilk vårløk
  • 1 håndfull peanøtter
  • 1 ss sesamfrø, svarte
  • 1 stk lime
  • 1 stk lime, saften

Dressing

  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss akasiehonning
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 20 g ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander

Slik gjør du:

  • 200 g risnudler
  • 0.5 stk rødkål, eller nykål
  • 1 stk mango
  • 1 stk agurk
  • 2 stykker gulrot
  • 10 stykker reddik
  • 1 stilk vårløk
  • 1 håndfull peanøtter
  • 1 ss sesamfrø, svarte
  • 1 stk lime
  • 1 stk lime, saften

Dressing

  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss akasiehonning
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 20 g ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander
Kok opp vann i en stor gryte. Tilsett litt salt. Når vannet koker legger du nudlene i og trekker gryten av varmen. La nudlene trekke i et par-tre minutter får vannet siles av.
Kutt rødkål, mango, agurk og gulrot i tynne staver. Kutt reddiken i skiver. Dander grønnsakene og nudlene sammen.
Pill reker eller kjøp håndpillede kvalitetsreker. Topp med ca 50 g reker per persjon. Finhakk vårløk og peanøtter og dryss over. Topp med litt sesamfrø og en limebåt. Det er mye urter i dressingen, men man kan også vende inn noen finhakkede urter i selve salaten.
Lag dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann i en stor gryte. Tilsett litt salt. Når vannet koker legger du nudlene i og trekker gryten av varmen. La nudlene trekke i et par-tre minutter får vannet siles av.
Kutt rødkål, mango, agurk og gulrot i tynne staver. Kutt reddiken i skiver. Dander grønnsakene og nudlene sammen.
Pill reker eller kjøp håndpillede kvalitetsreker. Topp med ca 50 g reker per persjon. Finhakk vårløk og peanøtter og dryss over. Topp med litt sesamfrø og en limebåt. Det er mye urter i dressingen, men man kan også vende inn noen finhakkede urter i selve salaten.
Lag dressing ved å kjøre ingefær, hvitløk og chili til en puré i en foodprocessor. Tilsett urtene og de flytende ingrediensene. Kjør til en jevn dressing. Ingrediensene kan eventuelt finhakkes for hånd og røres sammen med de flytende ingrediensene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?