Til hovedinnhold

Krydderkake med kanelmandler

1 h
13 varer
202
Krydderkake med kanelmandler

Krydderkake med kanelmandler er en kake full av gode smaker!

Prøv å lage morsomme eikenøtter ved å dyppe mandler i sjokolade og kanel. Nøttene er kjempefine å pynte denne saftig langpannekrydderkake med, og kaken toppes også med en glansfull og fristende sjokoladeglasur.

Oppskrift: Marit Hovland/Cappelen Damm.

Ingredienser

12
porsjoner

Krydderkake

  • 200 g smør
  • 700 g hvetemel
  • 600 g sukker
  • 3 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts malt ingefær
  • 0.5 ts stjerneanis
  • 0.5 ts salt
  • 3 ts natron
  • 1 l kefir

Kanelmandler

  • 150 g mandler
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ts kanel

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 25 g sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Krydderkake

  • 200 g smør
  • 700 g hvetemel
  • 600 g sukker
  • 3 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts malt ingefær
  • 0.5 ts stjerneanis
  • 0.5 ts salt
  • 3 ts natron
  • 1 l kefir

Kanelmandler

  • 150 g mandler
  • 50 g kokesjokolade
  • 1 ts kanel

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør.
Bland mel, sukker, krydder, salt og natron i en stor bolle. Rør til slutt inn kefir og avkjølt smør.
Ha røren over i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek i 25-25 minutter på nederste rille. Stikk en tynn pinne i midten for å se om kaken er ferdig stikker. Hvis det ikke henger noe igjen på pinnen når du tar den opp, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Mens kaken steker, kan du lage mandlene. Finhakk sjokoladen og smelt forsiktig over vannbad. Ha kanel i en liten skål. Dytt den butte enden av mandelen i sjokolade, deretter i kanel. La mandlene ligge på et bakepapir i romtemperatur til sjokoladen har stivnet.
Finhakk sjokoladen. Ha fløte og sukker i en gryte og varm til kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett sjokoladen og rør til en jevn og glansfull glasur ved hjelp av en slikkepott. Da unngår du å røre inn masse luft.
Ha glasuren over kaken med en gang. Pynt til slutt med kanelmandler. Server med resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader. Smelt smør.
Bland mel, sukker, krydder, salt og natron i en stor bolle. Rør til slutt inn kefir og avkjølt smør.
Ha røren over i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek i 25-25 minutter på nederste rille. Stikk en tynn pinne i midten for å se om kaken er ferdig stikker. Hvis det ikke henger noe igjen på pinnen når du tar den opp, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Mens kaken steker, kan du lage mandlene. Finhakk sjokoladen og smelt forsiktig over vannbad. Ha kanel i en liten skål. Dytt den butte enden av mandelen i sjokolade, deretter i kanel. La mandlene ligge på et bakepapir i romtemperatur til sjokoladen har stivnet.
Finhakk sjokoladen. Ha fløte og sukker i en gryte og varm til kokepunktet under omrøring. Ta kjelen av platen.
Tilsett sjokoladen og rør til en jevn og glansfull glasur ved hjelp av en slikkepott. Da unngår du å røre inn masse luft.
Ha glasuren over kaken med en gang. Pynt til slutt med kanelmandler. Server med resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?