Til hovedinnhold

Flaggkake - 17 mai kake

8 h
15 varer
356
Flaggkake - 17 mai kake

Flaggkake er den ultimate 17. mai-kaken!

Utenpå er kaken helt hvit, og fasaden avslører ikke noe om hva som skjuler seg på innsiden. Overraskelsen blir derfor stor når man skjærer opp kaken og det åpenbarer seg et norsk flagg på innsiden! Ja, hvert eneste kakestykke blir som et norsk flagg!

Oppskriften er basert på en amerikansk Red Velvet-kake, som lages i både rød og blå farge, og som fylles med en nydelig ostekrem. Det er viktig at man bruker konsentrert konditorfarge, såkalt pastafarge, så kakebunnene får tydelig rød og blå farge. Dette fås kjøpt i en rekke kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

Denne flaggkaken krever at man tar seg god tid, er nøyaktig med måling underveis og leser grundig igjennom oppskriften i forkant. Belønning for innsatsen er en fantastisk god Red Velvet 17. mai-kake som får alles oppmerksomhet!

Kaken er inspirert av Citonas flaggkake, som du finner en super instruksjonsvideo til her, men Det søte liv-Kristine har brukt en annen kakeoppskrift og litt andre mål.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Rød kakebunn

  • 4 stykker egg
  • 7 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakaopulver
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 2 dl matolje
  • 5 dl kefir
  • 7 dl hvetemel
  • 2 bokser konditorfarge, konsentrert type, rødfarget

Blå kakebunn

  • 4 stykker egg
  • 7 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakaopulver
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 2 dl matolje
  • 5 dl kefir
  • 7 dl hvetemel
  • 2 bokser konditorfarge, konsentrert type, blåfarget

Ostekrem

  • 250 g smør
  • 600 g kremost
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.25 kg melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Rød kakebunn

  • 4 stykker egg
  • 7 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakaopulver
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 2 dl matolje
  • 5 dl kefir
  • 7 dl hvetemel
  • 2 bokser konditorfarge, konsentrert type, rødfarget

Blå kakebunn

  • 4 stykker egg
  • 7 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakaopulver
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss eddik 7%
  • 2 dl matolje
  • 5 dl kefir
  • 7 dl hvetemel
  • 2 bokser konditorfarge, konsentrert type, blåfarget

Ostekrem

  • 250 g smør
  • 600 g kremost
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.25 kg melis
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland i de øvrige ingrediensene i angitt rekkefølge, og visp til du får en jevn og klumpfri og rødfarget deig.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1,5 timer. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten. Avkjøl kaken på en rist.
Gjenta samme prosess for å lage den blå kakebunnen. La gjerne begge kakebunnene stå på rist i romtemperatur over natten, godt pakket inn i plast. Da stabiliseres bunnene og blir lettere å skjære opp uten å smule for mye.
Visp sammen ingrediensene til ostekremen. Gjør klar en sprøytepose og klipp et hull i enden.
Start med å skjære til den røde kaken: Skjær først av toppen av kaken, så den blir helt rett. Skjær eventuelt også vekk et tynt lag fra bunnen hvis den har blitt litt brun. Del kaken så på midten så du får 2 like høye kakebunner. De vil bli ca. 2,5- 3 cm høye.
Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett. Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy. Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene.
Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett. Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy. Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene.
Klipp ut 4 sirkler av papir som er 6 cm, 7 cm, 10 cm og 11 cm i diameter eller bruk runde kakeutstikkere hvis du har det.
Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.
Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.
Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen. Den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres. Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter. Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt.
Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen. Den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres. Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter. Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt.
Fjern kaken i de innerste sirkelene, slik at du ender opp med 2 blå kakeringer som er ca. 1,5 cm brede. Spar på blå kakerester, du får bruk for noe av dette ved montering av kaken.
Legg en liten rød kake på 6 cm, en blå kakering på 10 cm og deretter en stor, rød kakering på et kakefat.
Legg en liten rød kake på 6 cm, en blå kakering på 10 cm og deretter en stor, rød kakering på et kakefat.
Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.
Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.
Smør ostekrem over de røde kakeflatene. Pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake. Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.
Smør ostekrem over de røde kakeflatene. Pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake. Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.
Legg på den tynne, blå kakebunnen.
Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen. Pass på at du treffer midten av kaken.
Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen. Pass på at du treffer midten av kaken.
Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.
Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.
Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten. Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.
Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten. Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.
Dekk hele kaken med resten av ostekremen.
Dekk hele kaken med resten av ostekremen.
Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann for å skjære pene kakestykker.
Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann for å skjære pene kakestykker.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland i de øvrige ingrediensene i angitt rekkefølge, og visp til du får en jevn og klumpfri og rødfarget deig.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1,5 timer. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten. Avkjøl kaken på en rist.
Gjenta samme prosess for å lage den blå kakebunnen. La gjerne begge kakebunnene stå på rist i romtemperatur over natten, godt pakket inn i plast. Da stabiliseres bunnene og blir lettere å skjære opp uten å smule for mye.
Visp sammen ingrediensene til ostekremen. Gjør klar en sprøytepose og klipp et hull i enden.
Start med å skjære til den røde kaken: Skjær først av toppen av kaken, så den blir helt rett. Skjær eventuelt også vekk et tynt lag fra bunnen hvis den har blitt litt brun. Del kaken så på midten så du får 2 like høye kakebunner. De vil bli ca. 2,5- 3 cm høye.
Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett. Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy. Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene.
Skjær av toppen av den blå kaken, så den også blir helt rett. Skjær så en ut en tynn kakebunn som er 1,5 cm høy. Resten av den blå kakebunnen beskjæres så den får samme høyde som de røde kakebunnene.
Klipp ut 4 sirkler av papir som er 6 cm, 7 cm, 10 cm og 11 cm i diameter eller bruk runde kakeutstikkere hvis du har det.
Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.
Sirklene som er 6 cm og 11 cm brukes til å beskjære de røde kakebunnene, slik at hver kakebunn består av en rød, indre sirkel som er 6 cm i diameter, og røde kakeringer med hulrom inni som måler 11 cm i diameter.
Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen. Den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres. Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter. Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt.
Papirsirklene som er på 7 cm og 10 cm brukes til å beskjære den tykke, blå kakebunnen. Den tynne, blå kakebunnen skal ikke beskjæres. Skjær ut to runde kaker som er 10 cm i diameter. Legg papirsirkelen som måler 7 cm på hver av de to kakene som nå er på 10 cm i diameter og skjær rundt.
Fjern kaken i de innerste sirkelene, slik at du ender opp med 2 blå kakeringer som er ca. 1,5 cm brede. Spar på blå kakerester, du får bruk for noe av dette ved montering av kaken.
Legg en liten rød kake på 6 cm, en blå kakering på 10 cm og deretter en stor, rød kakering på et kakefat.
Legg en liten rød kake på 6 cm, en blå kakering på 10 cm og deretter en stor, rød kakering på et kakefat.
Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.
Fyll hulrommene mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem.
Smør ostekrem over de røde kakeflatene. Pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake. Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.
Smør ostekrem over de røde kakeflatene. Pass på så det ikke kommer noe ostekrem på blå kake. Fyll opp mellomrommet mellom den blå kakesirkelen og ostekrem med litt blå kakesmuler, så den blå kakesirkelen får samme høyde som resten av kaken.
Legg på den tynne, blå kakebunnen.
Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen. Pass på at du treffer midten av kaken.
Legg den andre, blå kakesirkelen oppå den blå kakebunnen. Pass på at du treffer midten av kaken.
Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.
Fyll ostekrem inni sirkelen og på resten av den blå kakebunnen, men ikke noe oppå den blå kakeringen.
Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten. Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.
Legg på den siste røde kakeringen og den lille, røde kaken i midten. Fyll igjen opp mellomrommet mellom blå og røde kaker ved å sprøyte inn ostekrem. Hvis den blå kaken igjen er litt lavere, kan du fylle på med blå kakerester for å få samme høyde på kaken.
Dekk hele kaken med resten av ostekremen.
Dekk hele kaken med resten av ostekremen.
Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann for å skjære pene kakestykker.
Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann for å skjære pene kakestykker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?