Til hovedinnhold

Kjele-sjokoladekake i langpanne

1 h
12 varer
1.6k
Kjele-sjokoladekake i langpanne
Kristine Ilstad - Det søte liv

Kjele-sjokoladekake i langpanne kan virkelig anbefales!

Deigen til sjokoladekaken røres sammen i en stor kjele, så der har du bakgrunnen for navnet på denne kaken. Ikke bare er kaken enkel og praktisk å lage, den er dessuten usedvanlig saftig og myk. Det kommer av at deigen inneholder både smør, egg, vann og rømme.

Sjokoladekaken dekkes med en deilig sjokoladeglasur og blir ekstra populær om den pyntes med fargerike sjokoladelinser.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 300 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 3.5 dl vann
  • 6.75 dl sukker
  • 6.75 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 3 stykker egg
  • 3 dl rømme

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3.5 dl melis

Pynt

  • 100 g sjokoladelinser, eller annen sjokoladepynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 3.5 dl vann
  • 6.75 dl sukker
  • 6.75 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 3 stykker egg
  • 3 dl rømme

Sjokoladeglasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3.5 dl melis

Pynt

  • 100 g sjokoladelinser, eller annen sjokoladepynt
Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp blandingen.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Til glasuren smeltes smøret, og deretter blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp blandingen.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Til glasuren smeltes smøret, og deretter blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Smør sjokoladeglasuren over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.
Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?