Til hovedinnhold

Hvit pizza med røkelaks og avokado

45 min
13 varer
466
Hvit pizza med røkelaks og avokado

Pizza med røkelaks og avokado er en frisk vri på en velkjent klassiker. Denne pizzaen har en frisk, hvit pizzasaus. Oppskriften bruker ferskosten Nyr, men du kan også lage den med creme fraiche. Topp med vårløk og dill for en herlig avslutning.

Oppskriften er nok til to pizzaer.

Ingredienser

2
porsjoner

Pizzabunn

  • 500 g tipo 00 pizzamel
  • 3 dl vann, lunkent
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt

Hvit pizzasaus

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Fyll

  • 100 g ost
  • 200 g røkelaks
  • 1 stk avokado
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pizzabunn

  • 500 g tipo 00 pizzamel
  • 3 dl vann, lunkent
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt

Hvit pizzasaus

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Fyll

  • 100 g ost
  • 200 g røkelaks
  • 1 stk avokado
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt dill
Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Bruk lunkent vann. Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet.
Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to deler. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.
Bland Nyr eller crème fraîche sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel på pizzabunnene.
Fordel osten på pizzabunnene. Topp med røkelaks i skiver og finsnittet vårløk.
Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere.
Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado og dill.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Bruk lunkent vann. Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet.
Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to deler. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.
Bland Nyr eller crème fraîche sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Fordel på pizzabunnene.
Fordel osten på pizzabunnene. Topp med røkelaks i skiver og finsnittet vårløk.
Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere.
Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado og dill.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?