Til hovedinnhold

Banh mi med kjøttboller

4 h 30 min
17 varer
118
Banh mi med kjøttboller

Lag vietnamesisk banh mi med kjøttboller og hjemmelaget tomatsaus. Retten inneholder også syltede grønnsaker, som tilfører den en herlig, søt smak og sprø konsistens. Bare husk at grønnsakene må syltes i minst 4 timer i forveien. For å få den autentiske smaken, anbefales det å servere baguetten med frisk, vietnamesisk koriander med hele stilken.

Denne oppskriften er det Miss Gin i Oslo som deler. Det vietnamesiske stedet på Grünerløkka spesialiserer seg på nettopp bành mí i flere versjoner.

Ingredienser

4
porsjoner

Xiu Mai kjøttboller

  • 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk, stor, hakket
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts sukker
  • 1 ts pepper, malt

Tomatsaus

  • 0.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 4 ss olje
  • 0.25 stk løk, hakket i store biter
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker

Syltede grønnsaker

  • 250 g gulrot
  • 250 g reddik, hvit
  • 75 g sukker
  • 75 g salt
  • 0.5 dl eddik 7%

Til servering

  • baguett
  • majones
  • soyasaus, (ikke Kikkoman)
  • agurk, kuttet i avlange skiver
  • rød chili, kuttet i skiver
  • koriander, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Xiu Mai kjøttboller

  • 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk, stor, hakket
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts sukker
  • 1 ts pepper, malt

Tomatsaus

  • 0.5 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 4 ss olje
  • 0.25 stk løk, hakket i store biter
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker

Syltede grønnsaker

  • 250 g gulrot
  • 250 g reddik, hvit
  • 75 g sukker
  • 75 g salt
  • 0.5 dl eddik 7%

Til servering

  • baguett
  • majones
  • soyasaus, (ikke Kikkoman)
  • agurk, kuttet i avlange skiver
  • rød chili, kuttet i skiver
  • koriander, frisk

Syltede grønnsaker

Skrell og skjær gulrøtter og hvit reddik i strimler. Jo større biter, jo sprøere blir det.
Hell salt, sukker og eddik over grønnsakene. Bland alt sammen og legg det i kjøleskapet i minst 4 timer.

Tomatsaus

Fres olje i en panne og stek til løken blir gyllen.
Tilsett ½ boks hermetiske tomater og smak til med salt og pepper.
Ha deretter 1 ss tomatsaus i hver glassskål med kjøttbollene som er ferdigdampet.

Kjøttboller

Bland alle ingrediensene sammen og form små kjøttboller.
Kjøttbollene legges separert i små glassskåler. Glasskålene legges så i en dampkjele eller dampkurv. Damp kjøttbollene i ca 20 min.

Dandering

Hvis du bruker en lang baguett, deler du den i fire like deler og deretter hver baguettdel på langs.
Legg på to striper med majones i bunnen. Legg på kjøttbollene.
Topp med syltede grønnsaker, avlange agurkskiver, fersk koriander med hele stilken og chili-biter. Ha til slutt på ca. to teskjeer soyasaus langs hele fyllet.
woman cooking

Bon appetit!

Syltede grønnsaker

Skrell og skjær gulrøtter og hvit reddik i strimler. Jo større biter, jo sprøere blir det.
Hell salt, sukker og eddik over grønnsakene. Bland alt sammen og legg det i kjøleskapet i minst 4 timer.

Tomatsaus

Fres olje i en panne og stek til løken blir gyllen.
Tilsett ½ boks hermetiske tomater og smak til med salt og pepper.
Ha deretter 1 ss tomatsaus i hver glassskål med kjøttbollene som er ferdigdampet.

Kjøttboller

Bland alle ingrediensene sammen og form små kjøttboller.
Kjøttbollene legges separert i små glassskåler. Glasskålene legges så i en dampkjele eller dampkurv. Damp kjøttbollene i ca 20 min.

Dandering

Hvis du bruker en lang baguett, deler du den i fire like deler og deretter hver baguettdel på langs.
Legg på to striper med majones i bunnen. Legg på kjøttbollene.
Topp med syltede grønnsaker, avlange agurkskiver, fersk koriander med hele stilken og chili-biter. Ha til slutt på ca. to teskjeer soyasaus langs hele fyllet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?