Til hovedinnhold

Pai med pekannøtter - pecan pie

2 h
11 varer
304
Pai med pekannøtter - pecan pie

Pai med pekannøtter - pecan pie er en skikkelig dekadent pai, som består av blant annet valnøtter, salt karamell og pekannøtter. Lag den når du skal kose deg skikkelig eller på en helt vanlig tirsdag.

Ingredienser

8
porsjoner

Paideig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket

Fyll

  • 4 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 4 dl sukker
  • 50 g meierismør
  • 150 g valnøttkjerner, grovhakkede
  • 150 g pekannøtter, grovhakkede
  • 1 klype flaksalt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Paideig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket

Fyll

  • 4 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 4 dl sukker
  • 50 g meierismør
  • 150 g valnøttkjerner, grovhakkede
  • 150 g pekannøtter, grovhakkede
  • 1 klype flaksalt
Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kok opp fløten med vaniljestang og frø.
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele med høye kanter til gyllen karamell. Pass på så sukkerert ikke brenner seg. For å unngå sukkerklumper bør du heller riste på kjelen enn å røre i sukkeret.
Sil over den varme fløten, men vær forsiktig. Dette er kjempevarmt. Rør om til all karamellen er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 10 minutter.
Rør inn smøret og ta kjelen av varmen. La karamellen avkjøles noe før du blander inn nøtter og en god klype flaksalt.
Varm ovnen til 200 grader. Kjevl ut halvparten av deigen til en rund leiv og dekk formen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten. Hell i fyllet.
Kjevl resten av deigen ut til et lokk. Legg på lokket og klem kantene godt sammen. Lag noen små snitt i lokket og pensle det med eggeplomme.
Stek paien i 20- 25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
Server paien lun eller avkjølt, gjerne med is, krem eller vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kok opp fløten med vaniljestang og frø.
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele med høye kanter til gyllen karamell. Pass på så sukkerert ikke brenner seg. For å unngå sukkerklumper bør du heller riste på kjelen enn å røre i sukkeret.
Sil over den varme fløten, men vær forsiktig. Dette er kjempevarmt. Rør om til all karamellen er oppløst. La blandingen småkoke i ca. 10 minutter.
Rør inn smøret og ta kjelen av varmen. La karamellen avkjøles noe før du blander inn nøtter og en god klype flaksalt.
Varm ovnen til 200 grader. Kjevl ut halvparten av deigen til en rund leiv og dekk formen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten. Hell i fyllet.
Kjevl resten av deigen ut til et lokk. Legg på lokket og klem kantene godt sammen. Lag noen små snitt i lokket og pensle det med eggeplomme.
Stek paien i 20- 25 minutter, eller til lokket er gyllent og sprøtt.
Server paien lun eller avkjølt, gjerne med is, krem eller vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?