Til hovedinnhold

Daal

45 min
14 varer
5.0k
Top Chef-vinnerens indiske daal
Renee Fagerhøi

Trondheimskokken Renee Fagerhøi ble kåret til Norges aller første «Top Chef»- Når hun ikke lager mat til andre, koser hun seg ofte med hjemmelagede supper til middag, eller denne indiske linsegryten også kjent som daal eller indisk dal.

– Dette er en skikkelig hjemmefavoritt hos meg! Den blir bare bedre jo lenger den får stå (nesten). Gryten er vegansk, laktosefri og glutenfri, men det er ikke derfor den er så bra - den er bare skikkelig god, sier Fagerhøi om retten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, finhakket (stor og gul)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts chiliflak
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 l grønnsakskraft
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 1 boks kokosmelk
  • 175 g røde linser, skylles godt
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt, etter smak
  • koriander, fersk, grovhakket til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, finhakket (stor og gul)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts chiliflak
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 0.5 l grønnsakskraft
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 1 boks kokosmelk
  • 175 g røde linser, skylles godt
  • 0.5 stk sitron, saften
  • salt, etter smak
  • koriander, fersk, grovhakket til servering
Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken.
Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart.
Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt.
Topp med fersk koriander ved servering. Server gjerne med nanbrød til.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det surre til det blir gyllent. Tilsett alle krydderne og rør dem godt sammen med løken.
Ha i grønnsakskraft, tomater, kokosmelk og linser. La det koke under lokk i cirka 30 minutter. Ta av lokket de siste 5-10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er gjennomkokte og myke, er det klart.
Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i gryten. Smak til om du eventuelt trenger litt mer salt.
Topp med fersk koriander ved servering. Server gjerne med nanbrød til.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?